7/3/10

Σημαντική επιδείνωση του καιρού την Κυριακή


Επιδείνωση του καιρού απο τα Βόρεια με βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και στα πεδινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και θερμοκρασία σε πτώση.

Αναλυτικά

Αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Κυριακή σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρώτα στα Βόρεια και από τις απογευματινές ώρες και μετά στην Κεντρική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους έντονα κυρίως σε Μακεδονία στην Θράκη αλλά και στην Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας καθώς επίσης και σε περιοχές της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς με υψόμετρο από 200-300 μέτρα και πάνω.Σχερικά καλύτερες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα με τοπικά αυξημένες νεφώσεις και λίγες βροχές.

 Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 8 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις θα φτάσουν τα 8 Beaufort .Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 8 Beaufort .Στο Ιονιο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 7 Beaufort.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 5-6 βαθμούς στα κεντρικά τους 12-13 βαθμούς στα Δυτικά τους 13-14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18-19 βαθμούς. 

meteo-news.gr