17/3/10

Πωλητήριο μπήκε στην έπαυλη του Πικάσο στον νότιο Ευβοϊκό


Η έπαυλη στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πεταλιών, όπου είχε φτιάξει το δικό του καταφύγιο ο Πάμπλο Πικάσο, πωλούν οι κληρονόμοι του διάσημου Ισπανού ζωγράφου και ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον Άραβας μεγιστάνας, που θέλει να το μετατρέψει σε θέρετρο πλουσίων και διασήμων. Το σύμπλεγμα των νησιών βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό, απέναντι από τη Ραφήνα, από την οποία η απόσταση είναι 30 λεπτά με ταχύπλοο και 10 λεπτά από το Μαρμάρι της Εύβοιας.

Ο διάσημος ζωγράφος μαγεύτηκε -όπως λέγεται- και αγόρασε έκταση 200 στρεμμάτων στο πιο μεγάλο νησί των Πεταλιών από τον εφοπλιστή Εμπειρίκο για τα παιδιά του Κλοντ και Παλόμα. Σήμερα η κεντρική είσοδος είναι κλειδωμένη με λουκέτο και σύμφωνα με τους κατοίκους στο Μαρμάρι, έχουν να δουν τους απόγονους του Πικάσο περίπου 4 χρόνια. Το μεγαλύτερο νησί πριν τον εφοπλιστή Εμπειρίκο άνηκε στην βασιλική οικογένεια. Σήμερα, εκεί οπού υπάρχουν περισσότερες από 100 ιδιοκτησίες, ένας μεγιστάνας από το Ντουμπάι θέλει να το μετατρέψει συμφωνά με κτηματομεσίτες σε θέρετρο των VIP.

Σε μικρή απόσταση από την είσοδο του κτήματος βρίσκονται οι ξενώνες, που τουλάχιστον εξωτερικά δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η έπαυλη βρίσκεται στο εσωτερικού του νησιού και ήταν παλιοί στάβλοι της βασιλικής οικογένειας, που αναπαλαιώθηκαν. Σήμερα σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη Δημήτρης Ζοντό, τα παιδιά του Πικάσο ζητούν 20 εκατομμύρια ευρώ για όλη την έκταση. Στο νησί υπάρχουν μόνο παλαιά κτίσματα, μερικά απ’ τα οποία είναι απ’ την εποχή της Τουρκοκρατίας. Στον κόλπο που σχηματίζει το σύμπλεγμα των νησιών υπάρχουν πανέμορφες παραλίες, καθαρά και ήρεμα νερά, που το καλοκαίρι προσελκύουν πάρα πολλά σκάφη αναψυχής. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Αράβων, η επένδυση στο μεγαλύτερο νησί των Πεταλιών μπορεί να γίνει, μόνο όταν αποκτήσουν το μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού. 

Πηγή: alpha