28/3/10

Πράσινο το πρωτάθλημα!


Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται έναν μόλις βαθμό απο τη κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος του καθώς επικράτησε με σκορ 3-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και σε συνδυασμό με τη γκέλα του Ολυμπιακού με τη Ξάνθη (0-0), αλλά και την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Λάρισα (1-1) θέλουν ένα βαθμό στα επόμενα δύο ματς (Ηρακλή εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός) για να φτάσουν και μαθηματικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο 18΄ ο Σαλπιγγίδης έκανε το 1-0, στο 74΄ ο Σισέ με πέναλτι το 2-0 κι ένα λεπτό πριν το τέλος ο Λέτο με μαγική ενέργεια και συνδιασμό με τον Σισέ το τελικό 3-0. Ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες στην φάση του πέναλτι, λόγω αποβολής του Ολιβέιρα με 2η κίτρινη.
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα το ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 9΄, με το δεξί σουτ του Λέτο από το ύψος του πέναλτι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Μιχαηλίδης. Οι "πράσινοι" πέτυχαν γκολ στο 13΄ με τον Σισέ, αλλά σωστά ακυρώθηκε, καθώς ο Γάλλος πήρε τη μπάλα από θέση οφσάιντ. Όσο περνούσε η ώρα το ματς γινόταν όλο και πιο ανοικτό. Στο 18΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Σαλπιγγίδη, που πήρε το "ριμπάουντ" από την προσωρινή απόκρουση του Μιχαηλίδη στο δυνατό σουτ-φάουλ του Σισέ και σκόραρε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ (0-1). Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους "πράσινους", που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και χωρίς να απειληθούν έκλεισαν το ημίχρονο με το υπέρ τους αποτέλεσμα.
Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Ζιλμπέρτο Σίλβα νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μιχαηλίδη, ενώ στο 50΄ ο Φαβάλι πλάσαρε τον Τζόρβα, αλλά το πόδι του Καντέ έστειλε τη μπάλα κόρνερ, στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων σε όλο το παιχνίδι. Στο 68΄ ο Τζόρβας απέκρουσε πολύ δύσκολα το μακρινό σουτ του Σαρμιέντο.
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 74΄ με πέναλτι του Σισέ (το κέρδισε ο Καραγκούνης, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο), ενώ στην φάση ο Ολιβέιρα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κάκου και άφησε τον Ατρόμητο με 10 παίκτες. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 89΄ ο Λέτο, μετά από ασίστ του Σισέ.
Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Ολιβέιρα, Τάτος, Μπρίτο - Βύντρα
Κόκκινες: 74΄ δεύτερη κίτρινη Ολιβέιρα
Οι συνθέσεις:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο (54΄ Σκόνδρας), Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (70΄ Περόνε), Μελισσάς, Φαβάλι, Νάστος, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Τάτος (66΄ Μπρίτο), Ολιβέιρα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (86΄ Κλέιτον), Καντέ, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (71΄ Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βύντρα, Σεϊταρίδης (84΄ Μπίαρσμιρ), Κατσουράνης.

postgame.gr