16/3/10

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια - Απεργούν νοσοκ. γιατροί και ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

 

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ συνεδρίασε τη Δευτέρα, για να προσδιορίσει τα επόμενα αγωνιστικά βήματά της.
Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί και νέο απογευματινό συλλαλητήριο την επόμενη 23 Μαρτίου, ενώ αναμένεται και η λήψη απόφασης για νέα απεργία.
Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι γιατροί των νοσοκομείων, διαμαρτυρόμενοι για τις απλήρωτες εφημερίες. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι γιατροί έχουν να πληρωθούν για δεδουλευμένες εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο.
Το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα καταβληθούν άμεσα οι εφημερίες του Δεκεμβρίου και απέδωσε την καθυστέρηση των πληρωμών στην κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τους πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής.
Ακόμη, την Τρίτη και την Τετάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και δεν αποκλείεται να σημειωθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών έχει αποφασίσει εικοσιτετράωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων την Πέμπτη, ενώ την Κυριακή η γενική συνέλευση του κλάδου θα αποφασίσει τη μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων.
Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων.
tanea