13/3/10

Ρέθυμνο-Έδειραν αστυνομικό για μια κλήση

Εκρηκτική είναι για άλλη μια φορά η κατάσταση στην Κρήτη, με την αστυνομία να προσπαθεί να αμυνθεί, αφού με διαφορά λίγων ωρών αστυνομικοί έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από πολίτες στο Πέραμα Μυλοποτάμου και στα Βορίζια της Μεσαράς.
Το περιστατικό στο Πέραμα συνέβη προχθές το μεσημέρι όταν θύματα άγριου ξυλοδαρμού έπεσαν δύο αστυνομικοί, επειδή έκοψαν μια κλήση, βεβαιώνοντας τροχονομική παράβαση.
Οι δύο αστυνομικοί, χωρίς να προλάβουν να αντιληφθούν τι συνέβη, δέχτηκαν την άγρια επίθεση από τον πατέρα με το γιο του, γιατί τα δύο όργανα της Τάξης, προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους, κόβοντας μια κλήση για παράνομο παρκάρισμα.
Το νέο αυτό περιστατικό έχει δημιουργήσει μια κατάσταση εκρηκτική στο Πέραμα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς δεν είναι η πρώτη αλλά η τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, που αστυνομικοί δέχονται επίθεση από κατοίκους του Περάματος και των γύρω χωριών του Μυλοποτάμου.
Ολα σημειώθηκαν στο κέντρο του Περάματος. Οι δύο δράστες καθόντουσαν σε καφετέρια, έχοντας παρκάρει παράνομα το αυτοκίνητό τους. Οταν αντιλήφθηκαν ότι οι αστυνομικοί βεβαίωσαν την παράβαση και τους έκοψαν την κλήση, τότε βγήκαν με άγριες διαθέσεις από το κατάστημα.
Μάλιστα, επειδή δεν πρόλαβαν τους αστυνομικούς την ώρα που έκοβαν την κλήση αλλά οι τελευταίοι είχαν ήδη επιβιβαστεί, όρμηξαν και τους έβγαλαν σχεδόν έξω από το αυτοκίνητο, χτυπώντας τους με μανία.
Τα τραύματα -ειδικά στο πρόσωπο του ενός αστυνομικού- ήταν τόσο πολλά, που οι δυο τους κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας του Περάματος για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες, μετά από την αναίτια επίθεσή τους, εξαφανίστηκαν και μέχρι την ώρα που έκλεινε η «Τ» αναζητούνταν, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει πραγματικό ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.
Οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε όλα τα χωριά του Μυλοποτάμου με τον αστυνομικό διευθυντή Μανόλη Παραβολιδάκη, να έχει δώσει εντολή για την άμεση σύλληψή τους, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σύντομα οι δράστες θα εντοπιστούν.
Οργή
Με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου καταδικάζει αυτή τη νέα επίθεση κατά συναδέλφων τους.
Οπως τονίζεται μεταξύ άλλων: «Με ανάμεικτα συναισθήματα οργής και θλίψης αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε τον άδικο, αναίτιο και απρόκλητο ξυλοδαρμό που δέχθηκε αστυνομικός, την ώρα του καθήκοντος. Απαιτούμε από την πολιτική και φυσική μας ηγεσία, από τη συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, τους τοπικούς κρατικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά».ΤΟΛΜΗ