14/3/10

Eκδηλώσεις για το Μπλόκο της Καλογρέζας


Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στη Νέα Ιωνία, με αφορμή την 66η επέτειο (14 Μάρτη 1944) του Μπλόκου της Καλογρέζας. Τότε οι ναζί σαν αντίποινα για τις απεργίες στα λιγιτωρυχεία της περιοχής, έστησαν μπλόκο και συνέλαβαν 21 Έλληνες και έναν Ιταλό αντιφασίστα, τους οποίους εκτέλεσαν. Σήμερα Κυριακή έγινε το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων και ακολούθως προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών στον τόπο της θυσίας, από το Δήμο της Νέας Ιωνίας και μαζικούς φορείς της πόλης. Παρούσα γι άλλη μια φορά με κατάθεση στεφανιού και η "Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο". Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι και την Κυριακή 21 Μάρτη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Δευτέρα 7μμ: Αγώνας παλαιμάχων Νέας Ιωνίας και ΑΕΚ στο δημοτικό στάδιο
8.30μμ: Έκθεση ζωγραφικής στον Ιωνικό Σύνδεσμο με θέμα «Ανθρώπινες μορφές»


Τρίτη 7μμ: Συνεδριακό κέντρο Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με το Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη, έκθεση ντοκουμέντων με τίτλο «Πολεμώντας τον άξονα»


Σάββατο 8μμ: Δημοτικό θέατρο «Γιάννης Δομνάκης», ομιλίες και χαιρετισμοί αντιστασιακών οργανώσεων και συναυλία από την ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου (αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη). Διεύθυνση ορχήστρας Σ. Ψαραδάκος.

Κυριακή 9πμ: αγώνες στίβου στο δημοτικό στάδιο με συμμετοχή μαθητών, ανεξάρτητων αθλητών και σωματείων του ΣΕΓΑΣ.

Όλη την εβδομάδα θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία της περιοχής.
 nasosbratsos