10/3/10

Kαι νέα επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη 10.3.2010

 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Και νέα επιδείνωση του καιρού από τα Δυτικά με βροχές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα στην Δυτική Στερεά την Ήπειρο αλλά και την Μακεδονία θα είναι κατα τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου αλλά και την Μακεδονίας με πιό χαμηλό υψόμετρο. Να τονίσουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως σε περιοχές της Νότιας Ελλάδας.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις θα φτάσουν τα 7 Beaufort .Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6-7 Beaufort .Στο Ιονιο θα πνέουν από νότιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 9 Beaufort.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κεντρικά και στα βόρεια σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 7-8 βαθμούς στα κεντρικά τους 13-14 βαθμούς στα Δυτικά τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20-21 βαθμούς.
meteo-news