13/3/10

Αll Star Game: Ανοίγει η αυλαία σήμερα στη γιορτή του μπάσκετ

Λάμψη αστέρων σήμερα και αύριο στο Κλειστό στα Δύο Αοράκια όπου θα γίνει το «18ο Αll Star Game» του ΕΣΑΚΕ 


Με την ευχή να δει ο κόσμος που θα κατακλύσει το Κλειστό στα Δύο Αοράκια ένα θέαμα αντάξιο των ονομάτων που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Λότζια η συνέντευξη Τύπου για το «18ο All Star Game» της Α1 μπάσκετ που φιλοξενείται σήμερα και αύριο στο ολοκαίνουργιο Κλειστό στα Δύο Αοράκια. Με αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση που θα συγκεντρώσει στην πόλη μας το επόμενο διήμερο τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, τόσο τους Ελληνες όσο και τους ξένους που παίζουν στην Α1 κατηγορία, θα γίνουν ουσιαστικά και τα εγκαίνια του νέου Κλειστού που αποτελεί αναμφίβολα ένα «στολίδι» για το Ηράκλειο και τον αθλητισμό του. Το «παρών» στη σημερινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Ν. Αλικαρνασσού κ. Γιάννης Κουράκης και Βαγγέλης Σισαμάκης αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΚ κ. Γιώργος Παυλίδης, ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ κ. Γιώργος Κούζας, ο γενικός διευθυντής της Choose κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, ο πρόεδρος του ΔΑΟΗ κ. Γιάννης Δροσίνης, ο πρόεδρος του ΔΑΟΝΑ κ. Μιχάλης Μωραΐτης, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΠΚ κ. Θοδωρής Μπολάτογλου, ο εργολάβος του κλειστού στα Δύο Αοράκια κ. Βασίλης Ραμουτσάκης και ο αντιδήμαρχος Ν. Αλικαρνασσού κ. Αντρέας Κυπραίος. Ολοι δήλωσαν την αισιοδοξία τους για τη διεξαγωγή μίας επιτυχημένης γιορτής και κάλεσαν τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών». Συνοπτικά οι τοποθετήσεις των διοργανωτών της εκδήλωσης κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου είχαν ως εξής:
Γιάννης Κουράκης (Δήμαρχος Ηρακλείου): «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που για πρώτη φορά γίνεται αυτή η εκδήλωση σε νησί και που από το 2001 και μετά διεξάγεται στην περιφέρεια. Το άθλημα του μπάσκετ έχει χαρίσει τρομερές επιτυχίες, πολλές συγκινήσεις και χαρές στην Ελλάδα. Θέλουμε τέτοιες σπουδαίες διοργανώσεις να έρχονται στην πόλη μας ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να δουν τους καλύτερους Ελληνες και ξένους παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Για εμένα ειδικά είναι μεγάλη η συγκίνηση, καθώς το Κλειστό δημοπρατήθηκε όταν ήμουν υφυπουργός Αθλητισμού και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η πρώτη φορά που θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του. Είναι ένα γήπεδο που έχει ανάγκη η πόλη και η Κρήτη».
Βαγγέλης Σισαμάκης (Δήμαρχος Νέας Αλικαρνασσού): «Αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός θα γίνει σε ένα γήπεδο-στολίδι για τον αθλητισμό της Κρήτης. Από την επιτυχία τέτοιων γεγονότων θέλουμε να περάσουμε τα μηνύματα στον κόσμο για το ευ αγωνίζεσθε. Για εμάς το σημαντικό είναι να αξιοποιήσουμε κατάλληλα αυτό το γήπεδο για τη νεολαία μας. Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη διοργάνωση του Σαββατοκύριακου».
Γιάννης Χαλβατζάκης (Γενικός Γραμματέας ΕΣΑΚΕ): «Θέλουμε τα αστέρια του μπάσκετ να έρθουν κοντά στο φίλαθλο κόσμο όλης της Ελλάδας. Φέτος είναι χρυσή ευκαιρία που γίνετε στο Ηράκλειο καθώς θα συνδυαστεί με το άνοιγμα ενός γηπέδου-στολίδι για τον ελληνικό αθλητισμό. Καλώ όλο το φίλαθλο κόσμο της Κρήτης να έρθει στο γήπεδο. Ολοι μαζί θα είναι ευκαιρία να βρεθούμε στο στολίδι της Κρήτης, να χαρούμε τους αθλητές, να δούμε από κοντά τα ινδάλματά μας».
Γιώργος Παυλίδης (μέλος Δ.Σ. ΠΣΑΚ): «Πρόκειται για τη μεγάλη αθλητική γιορτή του ελληνικού μπάσκετ, στην οποία θα παραστεί η αφρόκρεμα των Eλλήνων και ξένων μπασκετμπολιστών και θα είναι ευκαιρία για τον κόσμο να τους δει από κοντά. Ο αθλητισμός ενώνει και η Κρήτη είναι ο ιδανικός τόπος για να το επισημάνουμε αυτό. Εμείς οι αθλητές θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα «η βία δε χωρά ανάμεσά μας». Οι φίλαθλοι και οι παίκτες πρέπει να συνεργαστούμε γι' αυτό το σκοπό. Διοργανώνουμε το «All Star Game» με σκοπό να περάσουμε και ένα κοινωνικό μήνυμα και γι' αυτό θα επισκεφτούμε δύο ιδρύματα της περιοχής».
Γιώργος Κούζας (πρόεδρος ΟΣΕΚΚ): «Συμμετέχουμε για 4η συνεχή χρονιά στο «All Star Game». Από τις τέσσερις ομάδες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα θα έρθουν εκπρόσωποι για να πάρουν μέρος στη γιορτή του μπάσκετ. Πρέπει να επισημάνω ότι είναι μεγάλη χαρά μας που το γήπεδο στα Δύο Αοράκια είναι προσβάσιμο και για τα άτομα με αναπηρία, κάτι που δεν το βλέπουμε σε πολλά γήπεδα στην Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι στο δικό μας θα έχουμε κόσμο γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική κοινωνία να ξέρει ότι ο αθλητισμός είναι διέξοδος, ακόμα κι αν μας τύχει κάποιο άσχημο γεγονός στη ζωή μας».
Γιώργος Ρουμελιώτης (Γενικός Διευθυντής Choose): «Θεωρούμε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες ώστε να κάνουμε ένα "All Star Game" αντάξιο αυτό της Αμερικής με βάση φυσικά τα δικά μας μέτρα».
Γιάννης Δροσίτης (πρόεδρος ΔΑΟΗ): «Oταν μας προτάθηκε αυτή η διοργάνωση με χαρά την αποδεχτήκαμε κι έτσι λοιπόν μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου που πριν μερικά χρόνια δεν πραγματοποιούνταν στο νησί μας. Υπήρξε άριστη συνεργασία με το Δήμο Ν. Αλικαρνασσού, κάτι που μας δίνει αισιοδοξία για το πώς θα συνδιαχειριστούμε αυτό τον υπέροχο αθλητικό χώρο. Για εμάς το "αγκάθι" για το πώς θα αξιοποιηθεί αυτό το γήπεδο θα παραμείνει και μετά την εκδήλωση».
Μιχάλης Μωραΐτης (πρόεδρος ΔΑΟΝΑ): «Εύχομαι η εκδήλωση να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό που είναι βασικότερο για εμάς είναι το πώς θα διαχειριστούμε αυτό το "στολίδι" καλύτερα για τον αθλητισμό της πόλης μας».
Θόδωρος Μπολάτογλου (Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΣΕΠΚ): «Είναι η 10η συνεχόμενη χρονιά που το "All Star Game" γίνεται στην Περιφέρεια γιατί εκεί είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Η Κρήτη διαθέτει μπασκετική ιστορία και ένα γήπεδο-στολίδι. Ελπίζουμε να χρησιμοποιηθεί αυτό το γήπεδο και από κάποια ομάδα που θα αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία. Είναι ευκαιρία για τους αθλητές να δείξουνε το ταλέντο τους και να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο».
Βασίλης Ραμουτσάκης (εργολάβος Κλειστού): «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό τεχνικά να εφαρμοστεί σωστά η μελέτη και κάναμε μία καλή δουλειά. Ελπίζω ότι αυτό το Κλειστό θα έχει ένα καλό μέλλον στα χέρια των Δήμων Ηρακλείου και Ν. Αλικαρνασσού».
Ανδρέας Κυπραίος (αντιδήμαρχος Ν. Αλικαρνασσού): «Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όσους έτρεξαν όλες αυτές τις μέρες για τη διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης».
TOΛMH