10/3/10

Xανία-Επεισόδια με ακροδεξιούς-8 συλλήψεις


Σε 8 συλλήψεις μελών της άκρας δεξιάς προχώρησε η αστυνομία Χανίων γύρω στις 2 τα ξημερώματα, στην περιοχή της Δημοτικής Αγοράς και συγκεκριμένα στο μπαρ "υποβρύχιο" μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην πόλη. Στο συγκεκριμένο μπαρ είχαν καταφύγει μέλη της Οργάνωσης Εθνικιστών Χανίων μετά από συμπλοκή με μέλη αριστερών οργανώσεων. Οι συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και το πρωί αναμένεται να περάσουν αυτόφωρο ενώ και από την πλευρά των εθνικιστών έχουν υποβληθεί μηνύσεις για αναίτια επίθεση εις βάρος τους από τα μέλη των αριστερών οργανώσεων.

Επεισόδια σημειώνονται στα Χανιά μεταξύ μελών της άκρας δεξιάς και στελεχών του αριστερού και αναρχικού χώρου. Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα όταν ομάδα 15 ατόμων που ανήκουν στην Οργάνωση Εθνικιστών Χανίων (ΕΟΧ), επιχείρησαν να μοιράσουν στην κεντρική αγορά της πόλης προπαγανδιστικά φυλλάδια κατά των μεταναστών με αίτημα την αποτροπή της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας.
Οι εθνικιστές συναντήθηκαν με άλλη ομάδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ και αριστερών οργανώσεων, οι οποίοι μοίραζαν φυλλάδια για την πανελλαδική απεργία της Πέμπτης. Ακολούθησε μικρή συμπλοκή και κυνηγητό στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, ώσπου οι εθνικιστές απωθήθκαν σε ένα καφενείο που βρίσκεται κοντά στη Δημοτική Αγορά. Εκεί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες ενώ κάποιος από αυτούς έβγαλε μαχαίρι κινούμενος απειλητικά εναντίον των συγκεντρωμένων έξω από το καφενείο. Για το περιστατικό αυτό υποβλήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων μήνυση κατά αγνώστου για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά τα γεγονότα ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ από το Ηράκλειο για να παρέμβουν αν παραστεί ανάγκη.
πηγή:tvxs.gr