30/4/10

Λιγότερα τα φορτηγά πεσμένες οι εισπράξεις στη γέφυρα Αντιρρίου


Κατά 40% μειώθηκε η διέλευση των φορτηγών από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου με αποτέλεσμα τα έσοδα της γέφυρας να είναι αρκετά μειωμένα έναντι των προβλεπόμενων.
Αφορμή για τα στοιχεία που δόθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών στάθηκε η ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Αχαΐας Ν. Τσούκαλη, με την οποία ζητούσε τη μείωση των διοδίων στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν που παρουσίασε ο υφυπουργός Ι. Μαγκριώτης τα έσοδα της γέφυρας από το 2005 έως το 2009 δεν ήταν ικανοποιητικά, αντίθετα το 2009 ήταν μειωμένα κατά 5,5 % έναντι των προβλεπομένων, αφού το σύνολο των εσόδων, ανήλθε σε 233,5 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι 247,5 εκατ. ευρώ που υπολογίζονταν. Και ο λόγος γίνεται κυρίως για τα φορτηγά, γιατί καταβάλλουν τα υψηλότερα διόδια. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που δείχνει ότι το 2009 πέρασαν από την γέφυρα 335.433 φορτηγά, έναντι 408.501 που είχαν περάσει το 2008.

ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΕΓΝΑΤΙΑ
Πολλοί που ασχολούνται με τον κλάδο των φορτηγών λένε πως ένας λόγος που συνέβαλε σ’ αυτή τη μείωση είναι η οικονομική κρίση που το 2009 είχε ήδη κάνει την εμφάνισή της με αποτέλεσμα να επηρεασθούν και οι μεταφορές. Από την άλλη η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού έκανε πολλά φορτηγά προερχόμενα κυρίως από Αλβανία και Ηγουμενίτσα να φτάνουν πιο γρήγορα και ασφαλή για προμήθειες στην Θεσσαλονίκη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οδηγοί που χαρακτηρίζουν το δρόμο Ιωάννινα – Αντίρριο ως τον χειρότερο σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα.

proinoslogos