27/4/10

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινοι θεωρεί πιθανό ο Στίβεν Χόκινγκ

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινοι θεωρεί πιθανό ο Στίβεν Χόκινγκ. Προειδοποίησε, όμως, ότι ίσως να αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο (!) για το ανθρώπινο είδος.

Είναι ένα θέμα που διχάζει γενιές και γενιές, ειδικών και μη : Η ύπαρξη ή μη, εξελιγμένης μορφής ζωής σε άλλους πλανήτες.
Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, -παίρνοντας μάλλον το μέρος των υποστηρικτών της ύπαρξης εξωγήινων, υποστηρίζει ότι είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα όντα εκτός εμάς στο σύμπαν.
Ο κορυφαίος επιστήμονας, μιλώντας σε εκπομπή του Discovery Channel, πρόσθεσε με νόημα ότι καλό θα είναι οι άνθρωποι να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή με εξωγήινους.
Ο λόγος, όπως υποστηρίζει, οι καταστροφικές συνέπειες που είναι δυνατόν να προκύψουν. Κάνει, μάλιστα, τον ιστορικό παραλληλισμό με την μαζική εξόντωση των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής από τους αποίκους του Νέου Κόσμου.
Παρ’ όλα αυτά, οι προσπάθειες του ανθρώπινου είδους για την εύρεση πιθανού εξελιγμένου εξωγήινου πολιτισμού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνεχιστούν.
Το 2008 η NASA εξέπεμψε στο διάστημα το τραγούδι των Beatles, «Across the Universe» προκειμένου να λάβει κάποιο μήνυμα φιλίας από εξωγήινες μορφές ζωής.