24/6/10

Μέχρι τις 30 Ιουλίου η ταυτοποίηση των καρτοκινητών

Χωρίς ονοματεπώνυμο εξακολουθούν να παραμένουν περίπου 4,5 από τα 13,5 εκατομμύρια καρτοκινητά τηλέφωνα και ενώ πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ταυτοποίησης.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, έως τις 30 Ιουλίου 2010 οι κάτοχοι και ιδιοκτήτες καρτοκινητών τηλεφώνων θα πρέπει να έχουν δηλώσει τα κινητά τους, διαφορετικά αυτά θα διαγραφούν από τις βάσεις δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και θα διακοπεί η λειτουργία τους.
Έως σήμερα υπολογίζεται πως περίπου το 65% με 67% των κατόχων
καρτοκινητών τηλεφώνων έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση της σύνδεσής του. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας συστήνουν στους πελάτες τους να επισπεύσουν τη διαδικασία δήλωσης των στοιχείων τους στα σημεία των δικτύων καταστημάτων τους, ώστε να αποφύγουν τόσο την ταλαιπωρία της τελευταίας στιγμής όσο και πιθανή διακοπή της σύνδεσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι καρτοκινητών για να δηλώσουν το κινητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα SIM του καρτοκινητού τους καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Σε περίπτωση ατόμων κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από κάποιον ενήλικο.

* Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών.



alexpolisonline