22/6/10

"Τσάκωσαν" πλοίο στη Λεμεσό που μετέφερε πολεμικό υλικό


Υπό φρούρηση από τη Λιμενική Αστυνομία τελεί εδώ και μερικά 24ωρα εμπορικό πλοίο έξω από το λιμάνι Λεμεσού, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι μεταφέρει τεθωρακισμένα άρματα και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών. Ο απόπλους του εν λόγω πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι να διαπιστωθεί κατά πόσο οι εξηγήσεις που έδωσε ο καπετάνιος του για τον προορισμό του στρατιωτικού οπλισμού που μεταφέρει ...
επιβεβαιώνονται.
Το συγκεκριμένο πλοίο άραξε στο ακυροβόλιο του λιμανιού Λεμεσού για ανεφοδιασμό. Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία ανεφοδιασμού του, αναφέρουν πληροφορίες, οι αμερικάνικες Αρχές διαβίβασαν πληροφορία στις αντίστοιχες κυπριακές ότι το συγκεκριμένο πλοίο μεταφέρει βαρύ οπλισμό και ότι προορισμός του είναι το Σουδάν. Χώρα, στην οποία ως γνωστόν, επιβλήθηκε λόγω του εμφυλίου πολέμου, εμπάργκο πώλησης όπλων, πολεμοφοδίων, στρατιωτικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής τεχνολογίας.
Αμέσως, η Λιμενική Αστυνομία σε συνεργασία με τελωνειακούς λειτουργούς μετέβησαν στην περιοχή και ερεύνησαν το πλοίο, όπου επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες των Αμερικανών. Ότι δηλαδή, το πλοίο μεταφέρει μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών αλλά και τεθωρακισμένα άρματα.
Ο καπετάνιος παρέδωσε όλα τα σχετικά έγγραφα που τού ζητήθηκαν, σύμφωνα με τα οποία, τα τεθωρακισμένα άρματα προορίζονται για τη Σιγκαπούρη και τα εκρηκτικά για την Αλγερία.
Ο καπετάνιος ζήτησε άδεια όπως το πλοίο προσεγγίσει και αγκυροβολήσει στο λιμάνι Λεμεσού ωσότου ολοκληρωθούν οι έρευνες. Αίτημα ωστόσο που απορρίφθηκε για λόγους ασφαλείας καθώς στα αμπάρια του βρίσκονται μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών.
Όπως μας λέχθηκε αρμοδίως, οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη για να επιβεβαιωθεί ο προορισμός του φορτίου ενώ ζητήθηκε, από διάφορες πλευρές όπως, το θέμα μη δημοσιοποιηθεί και παραμείνει μακριά από τα ΜΜΕ.


http://filoksenos.blogspot.com/