26/6/10

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ...


Σήμερα Σάββατο (26/6) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του αδικοχαμένου υπασπιστή Γιώργου Βασιλάκη, στα χέρια του οποίου έσκασε η βόμβα - πακέτο της επίθεσης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τετάρτη (24/6) το βράδυ. Στη γενέτειρα του, στο χωριό Απεσωκάρι στο Ηράκλειο της Κρήτης, φίλοι και συγγενείς είναι συγκλονισμένοι και ζητούν τηνπαραδειγματική τιμωρία των δραστών
Ο Γιώργος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1960. Στις 4 Αυγούστου του 1983 μπήκε στο Αστυνομικό Σώμα, το 1987 στην Σχολή Αξιωματικών και το 1990 αποφοίτησε. Μετατέθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ως εκπαιδευτής. Το 1999 τον πήρε στο πλευρό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως βοηθό του τότε υπασπιστή του. Με την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μετατίθεται στην Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ και έκτοτε βρισκόταν παρά τω πλευρό του Μ. Χρυσοχοΐδη. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, ενός 23χρονου φοιτητή στη Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη και ενός 19χρονου φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Καταδικάζουν οργανώσεις και φορείς: Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 50χρονου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, αναφέρει: "Με αίσθημα οργής και οδύνης πληροφορήθηκε ο Ελληνικός λαός τη νέα δολοφονική επίθεση που είχε ως θύμα της ένα συντοπίτη μας, έναν αγνό και ικανό αστυνομικό που εκτελούσε το καθήκον του. Πράξεις όπως αυτή, αποτελούν ευθεία επίθεση κατά της δημοκρατίας και των θεσμών και καταδικάζονται από όλους μας. Μόνη απάντηση σε αυτές τις πράξεις είναι η καθολική κοινωνική καταδίκη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος." Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου μετά από έκτατη συνεδρίαση του Δ Σ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Συμπαραστεκόμαστε σε όλους όσους προσπαθούν τούτες τις δύσκολες ώρες να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος των επιπτώσεων της τραγικής αυτής απώλειας του συνεργάτη, του φίλου, του συναδέλφου και συντοπίτη μας Γιώργου Βασιλάκη και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη βία και για μια ακόμα φορά καλούμε την ελληνική κοινωνία και την πολιτεία σύσσωμη να υψώσουν επιτέλους το ανάστημά τους για να εξαλειφθεί η μάστιγα της τρομοκρατίας από τη χώρα μας. Το αστυνομικό λειτούργημα όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να το καταδικάζουν στην ανυποληψία και στην απαξίωση, δεν θα υποκύψει. Αστυνομικός σημαίνει ζωή, θυσία, καθήκον και διαρκή κοινωνική προσφορά. Ας το δείξουμε όλοι πιο αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά τώρα. Το οφείλουμε στους αδικοχαμένους συναδέλφους μας. Αντιπροσωπεία της Ένωσης μας θα παραβρεθεί στην Αθήνα, στην κηδεία του εκλιπόντος και αντί στεφάνου θα κατατεθεί ένα χρηματικό ποσό, στη μνήμη του, σε ίδρυμα της περιοχής μας". 
fimotro