22/6/10

Μία Porsche από... αλουμινόχαρτο

Ένας καλλιτέχνης κατάφερε, μέσα σε διάστημα έξι μηνών και σπαταλώντας περίπου 10.000 λίρες, να φτιάξει μία Porsche από αλουμινόχαρτο, η οποία αντί για κινητήρα είχε... πετάλι!
Ο Αυστριακός, Hannes Langeder, θέλησε να μετατρέψει το εντυπωσιακό αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα, όπως πλαστικούς σωλήνες, μονωτική ταινία και αλουμινόχαρτο, ώστε να στείλει το δικό του μήνυμα, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την πρακτικότητα.
Στην "καρδιά" του αυτοκινήτου υπάρχει ένα ποδήλατο, με το οποίο, κινεί ο οδηγός το όχημα. Ο σκελετός του αποτελείται από πλαστικούς σωλήνες, κολλημένους με μονωτική ταινία και καλύπτεται από αλουμινόχαρτο. Το αμάξωμα, συνολικά, ζυγίζει, μόλις, 99,6 κιλά. Το πρωτότυπο αυτό αυτοκίνητο εκτίθεται στο Μουσείο "Lentos" στο Λιντζ της Αυστρίας, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε κάνει το γύρο της χώρας.
Ο 45χρονος Langeder ανέφερε ότι το αυτοκίνητο που κατασκεύασε συγκεντρώνει το θαυμασμό και τα φλας των περαστικών απ' όπου κι αν περνάει και βλέποντάς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Κρίμα δεν είναι όμως που κατέστρεψε μία Porsche;