16/7/10

Κύπρος: Νεκρός στη θάλασσα βρέθηκε ο πρώην βουλευτής Γ. Αγαπίου

Στην παραλία της Λεμεσού βρέθηκε να επιπλέει το πρωί, το άψυχο σώμα του Προέδρου της Επιτροπής Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιαννάκη Αγαπίου.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, όπου ο Γιαννάκης Αγαπίου συνήθιζε να πηγαίνει κάθε πρωί για βόλτα και κολύμπι.
Τον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ εντόπισαν δύο γυναίκες να επιλέει αναίσθητος στην επιφάνεια της θάλασσας. Τον ανέσυραν μέχρι την ακτή, όπου κατέφτασαν ναυαγοσώστες, οι οποίοι αν και ήταν εκτός καθήκοντος, βρίσκονταν στην περιοχή της παραλίας για σεμινάρια.

Για περίπου δέκα λεπτά οι ναυαγοσώστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επαναφέρουν στη ζωή τον Γιαννάκη Αγαπίου με τη χρήση και απινιδωτή, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Αμέσως μετά έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον Γιαννάκη Αγαπίου στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Αυτοψία στη σορό διενήργησε η ιατροδικαστής, Ελένη Αντωνίου, η οποία δήλωσε ότι πιθανότατα ο θάνατός του να οφείλεται σε πνιγμό και ότι δεν φέρει οποιεσδήποτε εξωτερικές κακώσεις. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του Γιαννάκη Αγαπίου θα διαπιστωθούν στη διάρκεια της νεκροτομής, η οποία αναμένεται να διενεργηθεί αύριο.
Ο Γιαννάκης Αγαπίου γεννήθηκε στις Πάνω Αρόδες της Πάφου το 1932. Σπούδασε Νομικά στο Λονδίνο και πήρε το Δίπλωμα του Barrister-at-Law. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπηρέτησε για 4 χρόνια σαν Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Λονδίνου και ανάπτυξε μεγάλη δραστηριότητα για τη λύση των προβλημάτων των Κυπρίων φοιτητών του Λονδίνου. Επέστρεψε στην Κύπρο το Δεκέμβρη του 1958 και συνεργάστηκε αμέσως με το γνωστό Δικηγόρο αείμνηστο Χρύση Δημητριάδη που υπήρξαν και οι δύο οι ιδρυτές του σημερινού οίκου Χρύσης Δημητριάδης και Σία.
Εργάστηκε ως Δικηγόρος στο ίδιο Γραφείο για 45 συνεχή χρόνια. Στο διάστημα αυτό υπηρέτησε 3 χρόνια ως Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού, 1976-1979, και για 4 συνεχείς θητείες από το 1979 μέχρι το 1991 ως Πρόεδρος. Την ίδια περίοδο ήταν Μέλος του Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Νομικού Συμβουλίου.
www.kathimerini.gr