15/7/10

Πρόταση τριπλής συγχώνευσης

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε πρόταση εξαγοράς μεριδίων της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η προτεινόμενη συγχώνευση, εάν τελεσφορήσει, αλλάζει το τραπεζικό τοπίο. Η συμφωνία θα είναι προς όφελος των μετόχων και των τριών τραπεζών, τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σε συνέντευξη Τύπου, εκτιμώντας ότι οι συνέργειες θα ανέλθουν σε 300 εκατ. ευρώ.

Πρόταση τριπλής συγχώνευσης
«Η προσφορά ανταποκρίνεται στην έκκληση της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του εγχώριου τραπεζικού κλάδου», πρόσθεσε, λέγοντας ότι σε περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση, θα δημιουργηθεί ένας τραπεζικός όμιλος με συνδυασμένο ενεργητικό ύψους 105 δισ. ευρώ και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας περίπου 9%.

Ο κ. Σάλλας διαβεβαίωσε επίσης ότι μετά την εξαγορά των δύο τραπεζών θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων. «Η Τράπεζα Πειραιώς έχει διαχρονικά αποδείξει τον ιδιαίτερο σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας», τόνισε.
Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τριών τραπεζών, μετά από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή από την Τράπεζα Πειραιώς ότι υπέβαλε πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο τράπεζες.
Η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών θα γίνει μετά την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.
"Δεν έχουμε ενημέρωση"
Σύμφωνα όμως με δηλώσεις στο Reuters του προέδρου της ΑΤΕbank, Θεόδωρου Πανταλάκη, η τράπεζα δεν έχει καμμία ενημέρωση σχετικά με την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς  για εξαγορά ποσοστού.
"Η διοίκηση της ATEbank δεν έχει καμία ενημέρωση επί του θέματος", είπε επακριβώς ο κ. Πανταλάκης. 


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=20952948