3/8/10

Επεκτείνονται οι πυρκαγιές στη δυτική Ρωσία!

Οι δασικές πυρκαγιές στη Ρωσία επεκτάθηκαν κατά τη διάρκεια των 24 τελευταίων ωρών, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο πρωτοφανής καύσωνας στην δυτική περιοχή της χώρας δεν δίνει σημάδια υποχώρησης.


«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν 323 νέες εστίες δασικών πυρκαγιών, κατασβήστηκαν 247... Σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ο αριθμός των εστιών αυξήθηκε κατά 68 και η έκτασή τους κατά 450.000 στρέμματα».

Περισσότεροι από 180.000 πυροσβέστες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς και 2.000 στρατιώτες και 3.000 μέλη των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, αγωνίζονται εναντίον των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται σε μία έκταση 1.720.000 στρεμμάτων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η ακραία ζέστη δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες... Δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε βελτίωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βλαντιμίρ Στεπάνοφ, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Μόσχα και την περιοχή της πρωτεύουσας και μείωση της ορατότητας στα 1.000 μέτρα εξαιτίας του καπνού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία είναι πιθανόν να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στο τέλος της εβδομάδας στη δυτική περιοχή της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κήρυξε τη Δευτέρα τις περισσότερο πληγείσες από τις πυρκαγιές επτά περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σαράντα άνθρωποι έχουν χάσει της ζωή τους και 2.000 έχουν μείνει άστεγοι.