11/9/10

Τζαμιά παντού, τώρα και στην Καλλιθέα

Σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, στην οδό Αριστείδου, μαζεύονται μουσουλμάνοι και ακούγονται φωνές και ψαλμωδίες
tzami2Εδώ και αρκετά χρόνια στην δημόσια συζήτηση για τον Δήμο Αθηναίων κυριαρχεί το ερώτημα, αν θα πρέπει ή όχι να φτιαχτεί τζαμί στην Αθήνα. Οι περισσότεροι άνθρωποι του λεγόμενου “πατριωτικού χώρου” αντιτίθενται σφόδρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Την ίδια όμως στιγμή που εμείς συζητάμε για αυτό, στην πρωτεύουσα της Αθήνας λειτουργούν δεκάδες – κοντά στα 50 – τζαμιά. Και υπάρχουν όχι μόνο στις γνωστές – σχεδόν γκέτο – περιοχές του κέντρου (Άγιος Παντελεήμονας, Πατήσια κλπ) όπου υπάρχει βέβαια υπερσυγκέντρωση τζαμιών αλλά και αλλού. Όπως παραδείγματος χάριν στην Καλλιθέα.

Την ύπαρξη αυτού του τζαμιού έφερε στην επιφάνεια ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, με ερώτησή του προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη. Όπως αναφέρει σε αυτήν, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου απαντώντας σε προηγούμενη ερώτησή του, ανέφερε ότι δεν έχει δοθεί καμία άδεια για τζαμί στην συγκεκριμένη περιοχή. Όμως σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, στην οδό Αριστείδου μαζεύονται μουσουλμάνοι και ακούγονται φωνές και ψαλμωδίες. Επιπρόσθετα τα παράθυρα του διαμερίσματος έχουν καλυφθεί με κιλίμια, ώστε να μην υπάρχει καμία ορατότητα προς τα μέσα.
Παρόμοιες καταγγελίες για παράνομα τζαμιά έχουν γίνει και στο παρελθόν από βουλευτές του ΛΑΟΣ, εξαναγκάζοντας κάποια στιγμή τις αρχές να δράσουν και με αποτέλεσμα σε μία περίπτωση την επιβολή χρηματικού προστίμου 60.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη αποθήκης που την είχε νοικιάσει σε μουσουλμάνους για να την κάνουν τζαμί, τον Απρίλιο του 2009. Με την νέα κυβέρνηση όμως, το ζήτημα δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους υπουργούς “προστασίας του πολίτη”.
Το ζήτημα φυσικά – όπως προαναφέραμε – δεν περιορίζεται στην Καλλιθέα αλλά επεκτείνεται σε πάρα πολλές γειτονιές της πόλης, αλλά και στην επαρχία.
Τι γίνεται όμως όταν οι Έλληνες διαμαρτύρονται ή καταγγέλλουν στην αστυνομία;
Υπάρχουν περιστατικά, κατά τα οποία Έλληνες που διαμαρτυρήθηκαν για την λειτουργία τέτοιων παράνομων χώρων βρήκαν τον μπελά τους από μουσουλμάνους μετανάστες, οι οποίοι όχι μόνο τους απείλησαν φραστικά αλλά και αποπειράθηκαν να χειροδικήσουν εναντίον τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις.
Η αστυνομία στις περισσότερες των καταστάσεων λειτουργεί ως απλός θεατής ή στις καλύτερες προσπαθεί να διαμεσολαβήσει για να “λυθεί φιλικά” το θέμα, κάνοντας συστάσεις ψυχραιμίας και στις δύο πλευρές. Ουσιαστικά δηλαδή επιτρέπει στους μουσουλμάνους να παραβαίνουν τον νόμο και καλεί τους Έλληνες να το αποδεχθούν. Και όταν φτάνουμε σε σημείο – δυστυχώς – να προκαλούνται συγκρούσεις και μικρο-επεισόδια, ο κρατικός μηχανισμός και τα κατεστημένα media, χρησιμοποιούν την καραμέλα του “ρατσισμού” για να χαρακτηρίσουν τους απλούς πολίτες.
Πρόκειται για μία κατάσταση που έχει γίνει οριακή. Και από ό,τι φαίνεται αυτού του είδους η τάση, για λειτουργία παράνομων τζαμιών δεν πρόκειται να σταματήσει, ακόμη και αν φτιαχτεί κάποιο νόμιμο τζαμί, διότι οι μουσουλμάνοι δεν φτιάχνουν τα τζαμιά τους σύμφωνα μόνο με το θρησκευτικό τους δόγμα, αλλά και με βάση τις εθνικότητές τους. Άλλα τζαμιά οι Πακιστανοί μουσουλμάνοι, άλλα οι Αφρικανοί, άλλα αυτοί του Ιράκ ή οι Παλαιστίνιοι.
Ένα ακόμη ερωτηματικό, είναι το τι ακριβώς λαμβάνει χώρα μέσα σε αυτά τα τζαμιά. Ποίοι είναι αυτοί που καθοδηγούν “πνευματικά” και “πολιτιστικά” τις ορδές των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας. Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι και να ξέραμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αφού και στην Θράκη επιτρέψαμε να γίνεται φιλοτουρκική πολιτική από τους θρησκευτικούς ηγέτες των Ελλήνων μουσουλμάνων. Πάντως σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την όξυνση των απειλών κατά Ευρωπαϊκών χωρών από ισλαμιστές φονταμενταλιστές, είναι απαράδεκτη η λειτουργία των τζαμιών αυτών.
Όπως και να έχει περιμένουμε τα δείγματα γραφής του νέου υπουργού, ο οποίος έχοντας βέβαια ως προκάτοχο τον κ. Χρυσοχοΐδη δεν χρειάζεται να κάνει και πάρα πολλά για να τον ξεπεράσει. Αν και για να πούμε την αλήθεια – ως προαίσθηση – δεν περιμένουμε κάποια ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του υπουργείου, καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει την προσήλωσή της στην “πολυπολιτισμικότητα” και την υποδοχή των μεταναστών.