16/10/10

Τρείς φίλες αυτοκτόνησαν μέσα σε έξι μήνες!

Η 15χρονη Φράνσις  Σκειν, η 19χρονη Κέιλιν-Ανν και η 13χρονή Ζίνα Ισαάκ, ήταν όλες μαθήτριες του «John of Gaunt School». Μέσα σε διάστημα έξι μηνών και οι τρεις κοπέλες αυτοκτόνησαν σοκάροντας τις οικογένειες τους, τους φίλους τους και ολόκληρη την βρετανική κοινότητα.

Κανείς δεν  ξέρει γιατί αυτές οι τρεις όμορφες και ταλαντούχες κοπέλες αποφάσισαν
να αφαιρέσουν τις ζωές τους σε μια τόσο τρυφερή ηλικία. Οι γονείς τους δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν είχαν ιδέα για το τι περνούσαν οι κόρες τους όλο αυτό το διάτημα.

Η 19χρονη μαθήτρια κομμωτικής, Κέιλιν-Ανν, αυτοκτόνησε την Τρίτη μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ο θάνατός της έρχεται ένα μήνα μετά την αυτοκτονία της φίλης της, της 15χρονης Φράνσις Σκειν η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από τους δικούς της.

Η μικρότερη  από τις μαθήτριες, η 13χρονή Ζίνα αυτοκτόνησε πριν έξι μήνες.

Τώρα οι γονείς και οι καθηγητές των κοριτσιών  προσπαθούν να βρουν ένα στοιχείο, κάτι που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν γιατί τα παιδιά τους αποφάσισαν να βάλουν τέλος στις ζωές τους.

Μέχρι στιγμής, πιστεύουν ότι το γεγονός πως τα κορίτσια -κυρίως η Φράνσις και η Κέιλιν-Ανν- ήταν φίλες δεν παίζει κάποιο ρόλο στον αιματηρό αυτό κύκλο.

Λίγες μέρες  μετά την αυτοκτονία της πρώτης κοπέλας, της Φράνσις, η Κέιλιν-Ανν έστειλε  μια συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά της και άφησε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στην ιστοσελίδα της στο facebook.

«Η Κέιλιν-Ανν  μια όμορφη, εξωστρεφής κοπέλα. Απολάμβανε τη ζωή στο έπακρο. Ποτέ δεν θα καταλάβουμε γιατί αυτοκτόνησε», είπαν συντετριμμένοι οι γονείς της.

Ωστόσο, οι φίλες  των δύο κοριτσιών, πιστεύουν  ότι οι αυτοκτονίες συνδέονται μεταξύ τους και είναι σίγουρες ότι κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από την θλιβερή αυτή υπόθεση.

«Υπάρχουν πολλά  κορίτσια με πολλά προβλήματα που  δεν ξέρουν πώς να τα αντιμετωπίσουν», ανέφερε επίσης μια συμμαθήτρια  της Κέιλιν-Ανν.

Μετά τις αυτοκτονίες, η διεύθυνση του σχολείου ανακοίνωσε πως όποιος μαθητής έχει κάποιο πρόβλημα ή ανησυχεί για κάτι  θα πρέπει να απευθύνεται στους ειδικούς συμβούλους του σχολείο ή της κοινότητας.

Τους τελευταίους  δύο μήνες έχουν σημειωθεί  τουλάχιστον 13 αυτοκτονίες έφηβων σε ΗΠΑ και Βρετανία.  Πολλές από αυτές συνδέονται με την εξωσχολική σωματική αλλά και λεκτική βία. Οι μισοί από αυτούς τους εφήβους ήταν ομοφυλόφιλοι.