1

2

3

4

5

22/10/10

Δίχρονο κοριτσάκι κάνει βόλτες με.. πύθωνα!

Δίχρονο κοριτσάκι κάνει βόλτες με πύθωνα

Τεράστιοι πύθωνες και πολλά άλλα είδη φιδιών είναι οι καλύτεροι φίλοι της Νάταλι, ενός κοριτσιού μόλις δυο χρονών από την Παλαιστίνη, που παίζει μαζί τους και τα ταΐζει, λες και είναι οι κούκλες της.

Βέβαια, τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς η μικρή κληρονόμησε αυτήν την ομολογουμένως παράξενη συνήθεια από τον 35χρονο πατέρα της, ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος, αλλά στον ελεύθερο χρόνο του εκτρέφει… φίδια!

Στην συλλογή του, διαθέτει πάνω από μια ντουζίνα φίδια, συμπεριλαμβάνοντας τεράστιους πύθωνες, που ζουν σε ένα υπόστεγο μόλις μερικά μέτρα από το σπίτι του στην Δυτική Όχθη και τα οποία θεωρεί «μέλη της οικογένειας του»!

Στις 27 Οκτωβρίου η συναυλία των Scorpions στο ΣΕΦ

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία των Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Η συναυλία, που θα είναι και η τελευταία εμφάνιση του συγκροτήματος στη χώρα μας, επρόκειτο να δοθεί στις 6 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας του τραγουδιστή Κλάους Μάινε.

Τα εισιτήρια που είχαν προπωληθεί για.. τις 6 Οκτωβρίου ισχύουν κανονικά για τη συναυλία της Τετάρτης.

Τα 10 πιο ανατριχιαστικά μέρη του πλανήτη

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, εκει που πας διακοπές, αν κρύβει κάποια ανατριχιαστική ιστορία; Κι όμως, εκατομμύρια τουρίστες από κάθε γωνιά της γης τους επισκέπτονται, καθώς πλέον έχουν αξιοποιηθεί έξυπνα και θεωρούνται από τις δημοφιλέστερες τουριστικές ατραξιόν.Πήγαινε και εσύ αν θες.. Στην αρχή απο δω μέσα και μετα αποφασίζεις... Δες μαζι με φωτο τα ανατριχιαστικά μέρη...

Aρ. 10 : Mary King’s Close, Εδιμβούργο, Σκωτία
Κρυμμένη κάτω από την μεσαιωνική Παλαιά Πόλη του Εδιμβούργου είναι μια σειρά από μυστικούς υπόγειους δρόμους με πολύ βρώμικο παρελθόν. To σοκάκι Mary King ήταν το μέρος όπου τα θύματα της πανούκλας απομονώνονταν και υπάρχουν ιστορίες ότι πολύς κόσμος πέθανε εκεί το 17ο αιώνα. Οι υπερφυσικές δραστηριότητες αφθονούν σε εκείνο το σημείο. Μπορεί, για παράδειγμα, να νιώσεις ένα απαλό τράβηγμα στα χέρια και τα πόδια σου από μία αόρατη δύναμη. Η αιτία πιστεύεται ότι είναι το φάντασμα της Annie, ενός μικρού κοριτσιού που εγκαταλείφτηκε από τους γονείς του το 1645.

Τριήμερη απεργία για τα περίπτερα

Τριήμερη απεργία από την Παρασκευή κήρυξε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων. Στην απεργιακή κινητοποίηση δεν θα συμμετάσχει η Ένωση Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αττικής.

17/10/10

Το 2018 σε πλήρη λειτουργία ο South Stream

Σε πλήρη λειτουργία θα έχει τεθεί το 2018 ο ρωσο-ιταλικός αγωγός φυσικού αερίου South Stream, όπως ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, διευκρινίζοντας ότι το πρώτο τμήμα του αγωγού θα τεθεί σε λειτουργία στις 30 Δεκεμβρίου του 2015.
Μέσω του πρώτου τμήματος του αγωγού θα μεταφέρεται ρωσικό φυσικό αέριο στη Βουλγαρία, όπως δήλωσε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France Presse εκπρόσωπος της Gazprom, προσθέτοντας ότι έχουν προβλεφθεί συνολικά τέσσερα τμήματα, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ο Καρκίνος ΔΕΝ υπήρχε στην αρχαιότητα! Εμείς τον δημιουργήσαμε με τις συνθήκες ζωής μας

Αναμένεται να ξεσπάσει «πόλεμος» στην επιστημονική κοινότητα μετα απο αυτή την έρευνα...
που εξέτασε σχεδόν χίλιες αρχαίες μούμιες από την Αίγυπτο και τη Νότια Αμερική.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος ουσιαστικά...
δεν υπήρχε στον αρχαίο κόσμο και ότι συνεπώς είναι μια ασθένεια που «δημιούργησε» ο άνθρωπος με το σύγχρονο καρκινογόνο πολιτισμό του. Όμως αυτή η εκτίμηση δενβρίσκει σύμφωνους πολλούς άλλους επιστήμονες και αναμένεται να «πυροδοτήσει» νέες διαμάχες.
Η νέα μελέτη, υπό την καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ του Κέντρου Βιοϊατρικής Αιγυπτιολογίας του βρετανικού πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και τον καθηγητή Μάικλ Ζίμερμαν του αμερικανικού πανεπιστημίου Βιλανόβα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα καρκίνου “Nature Reviews Cancer”, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ» και το New Scientist, εκτιμά ότι....

21 και 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα ο Ερντογάν


Επιβεβαιώνει το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 21 και 22 Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών θα γίνει «ανταλλαγή απόψεων σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, υπό το φως της πρώτης συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που διεξήχθη στις 14-15 Μαΐου στην Αθήνα.....

Ολοκληρώθηκε στην Ελβετία η μακρύτερη σήραγγα του κόσμου



Δεκαπέντε χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών, Ελβετοί μηχανικοί έριξαν την Παρασκευή το τελευταίο κομμάτι βράχου για τη δημιουργία του μακρύτερου τούνελ στον κόσμο, μια τρύπα στις Άλπεις μήκους 57 χιλιομέτρων.


«Η Σήραγγα του Γκόνταρτ θα...
είναι για πάντα ένα θεαματικό και μεγαλόπρεπο μνημείο με το οποίο θα συγκρίνονται όλες οι σήραγγες του κόσμου» υπερηφανεύτηκε ο Ελβετός υπουργός Μεταφορών  Μόριτζ Λόιενμπεργκερ.


Το εντυπωσιακό τούνελ είναι μέρος ενός νέου σιδηροδρομικού δικτύου που αναπτύσσουν στις Άλπεις η Ελβετία, η Γαλλία και η Ιταλία. Το δίκτυο αυτό θα μετέφερε τους εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων που διακινούνται σήμερα με βαριά φορτηγά που μολύνουν την οροσειρά.

Τι είναι αυτό που μας παχαίνει, αλλά δεν τρώγεται!

Μια άκρως ενδιαφέρουσα θεωρία, διατύπωσαν πρόσφατα ο καθηγητής Νευροεπιστημών και Ψυχολογίας Ράντι Νέλσον και την ερευνήτρια Λόρα Φόνκεν του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Η Αστυνομία θα παρακολουθεί τους χρήστες του ίντερνετ


Η Ασφάλεια ξέρει», τραγουδούσε πριν καν δημιουργηθεί το ίντερνετ ο Γιάννης Αγγελάκας. Τώρα ξέρει πολλά περισσότερα. Όχι ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Τρύπες αλλά η... Ασφάλεια.

Η μεγαλύτερη σήραγγα τρύπησε τις Αλπεις

ΖΥΡΙΧΗ Oι πρώτοι διδάξαντες την κατασκευή εκπληκτικών αλπικών τούνελ, οι Ελβετοί, έβαλαν πάλι χθες τα γυαλιά στους φιλόδοξους ιάπωνες διεκδικητές, ολοκληρώνοντας, έπειτα από 14 χρόνια, τις εργασίες διάνοιξης του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού τούνελ στον κόσμο, στη Νότια Ελβετία.

16/10/10

Εξιτήριο για όλους τους μεταλλωρύχους

Εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλεύονταν πήραν οι μεταλλωρύχοι στη Χιλή που ανέβηκαν στην επιφάνεια ύστερα από 69 μέρες παραμονής στα έγκατα της γης.

Τρείς φίλες αυτοκτόνησαν μέσα σε έξι μήνες!

Η 15χρονη Φράνσις  Σκειν, η 19χρονη Κέιλιν-Ανν και η 13χρονή Ζίνα Ισαάκ, ήταν όλες μαθήτριες του «John of Gaunt School». Μέσα σε διάστημα έξι μηνών και οι τρεις κοπέλες αυτοκτόνησαν σοκάροντας τις οικογένειες τους, τους φίλους τους και ολόκληρη την βρετανική κοινότητα.

Κανείς δεν  ξέρει γιατί αυτές οι τρεις όμορφες και ταλαντούχες κοπέλες αποφάσισαν
να αφαιρέσουν τις ζωές τους σε μια τόσο τρυφερή ηλικία. Οι γονείς τους δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν είχαν ιδέα για το τι περνούσαν οι κόρες τους όλο αυτό το διάτημα.

Η 19χρονη μαθήτρια κομμωτικής, Κέιλιν-Ανν, αυτοκτόνησε την Τρίτη μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ο θάνατός της έρχεται ένα μήνα μετά την αυτοκτονία της φίλης της, της 15χρονης Φράνσις Σκειν η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από τους δικούς της.

Χτύπησαν γυναίκα που έκανε έλεγχο για το κάπνισμα!

Άξεστος, μεθυσμένος, ή και τα δύο; Ό,τι  κι αν ήταν από όλα αυτά, ο άγνωστος κάτοικος του χωριού  Ζάρκο των Τρικάλων, δεν έχει την παραμικρή δικαιολογία για την ενέργειά του να χτυπήσει με γροθιά μια γυναίκα ελεγκτή, ακόμη κι αν διαφωνεί με τους ελέγχους για το κάπνισμα!


Ο κάτοικος του χωριού έπινε σε ένα ουζερί, όταν...

Ξαναβάζουν τα τασάκια στα τραπέζια οι εστιάτορες

Οι εστιάτορες δηλώνουν ότι από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα τοποθετήσουν και πάλι τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια, επικαλούμενοι τη δραματική πτώση του τζίρου που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
"Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%,.....

Φοβούνται «ντου» από Έλληνες αναρχικούς!

Μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Ρώμης διοργανώνει το Σάββατο το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, το οποίο αντιτίθεται στην προσπάθεια της Fiat να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να προχωρήσει στην υπογραφή ξεχωριστών συμφωνιών στην κάθε παραγωγική μονάδα.


Εν όψει της διαδήλωσης ωστόσο...
ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, εξέφρασε την ανησυχία του για τις πιθανότητες διείσδυσης στην πορεία βίαιων ομάδων, προερχόμενων από το εξωτερικό. 


«Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών θα κατέβει στους δρόμους ειρηνικά, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος, κάποιες ομάδες να αποκοπούν από την πορεία και να αρχίσουν να σπάνε βιτρίνες» δήλωσε ο Μαρόνι σε εκπομπή της Rαi.

SMS: "Προσοχή, θα γίνει σεισμός"!

SMS: "Προσοχή, θα γίνει σεισμός"!

Τέλειο δεν είναι, είναι όµως ό,τι καλύτερο έχει εφευρεθεί µέχρι στιγµής για την έγκαιρη προειδοποίηση σεισµών: ένα σύστηµα που προειδοποιεί τους πολίτες, µέσω του κινητού τους, αφού χτυπήσει ο Εγκέλαδος αλλά προτού φτάσουν σε αυτούς οι δονήσεις.

Σε ολόκληρη τη Βόρεια και την Κεντρική Ιαπωνία εκατοµµύρια άνθρωποι δέχθηκαν την Τετάρτη στο κινητό τους τηλέφωνο µια προειδοποίηση – το τηλέφωνο δονείται και την ίδια ώρα ακούγεται ένας χαρακτηριστικός, τσιριχτός ήχος – ότι είχε σηµειωθεί ισχυρός σεισµός στην περιοχή Φουκουσίµα. Στο Τόκιο, οι συρµοί του Μετρό ακινητοποιήθηκαν όπου κι αν βρίσκονταν και ο κόσµος αναζήτησε καταφύγιο. Τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα οι πρώτες δονήσεις έγιναν αισθητές στη µεγαλούπολη.

Τρισδιάστατο «ζύγισμα» καταργεί τις ζυγαριές

Το νέο σκάνερ που κατασκεύασαν βρετανοί επιστήμονες δείχνει επιπλέον και σε ποια σημεία πρέπει να χάσουμε βάρος

ΛΟΝΔΙΝΟ Πετάξτε μεζούρες και ζυγαριές- ένας νέος σαρωτής (σκάνερ) τριών διαστάσεων που εξέλιξαν βρετανοί επιστήμονες θα δείχνει όχι μόνο πόσο παχύσαρκος είναι κανείς αλλά και σε ποια ακριβώς σημεία πρέπει να χάσει βάρος.

Ο μετρητής του δείκτη όγκου σώματος (Βody Volume Ιndex, ΒVΙ), όπως ονομάζεται η επαναστατική συσκευή, αρχικά θα χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία πριν από σοβαρά χειρουργεία. Λειτουργεί σαρώνοντας το σώμα του ασθενούς, σαν να βγάζει «φωτοτυπίες», σε μόλις έξι δευτερόλεπτα, χωρίς τη χρήση ακτίνων Χ. Το σύστημα αποτελείται από έναν θάλαμο ύψους δύο μέτρων, 16 αισθητήρες και 32 κάμερες, που ανιχνεύουν την κατανομή του λίπους στα διάφορα τμήματα του σώματος. Ο ασθενής εισέρχεται στο τρισδιάστατο σκάνερ με τα εσώρουχα, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή μέτρηση όλων των καμπυλών του σώματος. Για τη διαδικασία της σάρωσης χρησιμοποιείται λευκό φως, χωρίς επιβλαβή ακτινοβολία για τον οργανισμό. Σε έξι δευτερόλεπτα δημιουργείται η λεπτομερής «εικονική» φιγούρα του ατόμου, ενώ το.......

O Alpha ανακοινώνει κι επισήμως το "Greek Idol 2"

"...Το «Greek Idol», το πιο επιτυχημένο talent show, παγκοσμίως, ξεκινά την αναζήτηση του νέου, μοναδικού ταλέντου, που θα πρωταγωνιστήσει στην ελληνική μουσική σκηνή!
Το μεγάλο μουσικό όνειρο αρχίζει, δήλωσε συμμετοχή!
Το «Greek Idol» έκλεψε τις εντυπώσεις με τον παλμό και το πάθος του!
Το «Greek Idol» έρχεται ξανά το 2011, πιο δυναμικό, πιο
ενθουσιώδες και πιο ανατρεπτικό.
Εσύ που πιστεύεις ότι έχεις ταλέντο…

Από που προήλθε η φράση "το μ...ί σέρνει καράβι"...



Όλοι κάποια στιγμή το έχουμε πει και πραγματικά πόση αλήθεια κρύβει αυτή η φράση!!!

Αλλά ξέρετε από που προήλθε και γιατί το λέμε..;

Νίκαια...Συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί με 2 φορτηγά γεμάτα κλεμένα εμπορεύματα μαϊμού.Εμπλέκεται και υπάλληλος του τελωνείου??

Από την Ασφάλεια Νίκαιας πριν από λίγο έγινε σύλληψη 8 αλλοδαπών (Αφρικανών) που με 1 φορτηγό και 1 κλειστό φορτηγάκι (κλούβα) μετέφεραν κλεμμένα  εμπορεύματα μαϊμού που τα φόρτωναν σε κοντέινερ στην Αγίου Πολυκάρπου 83-85,το οποίο θα έφευγε για Νιγηρία..

Κάηκαν αυτοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στις φλόγες τυλίχθηκαν τρία σταθμευμένα οχήματα, στις 03:10 τα ξημερώματα, επί της οδού Μαυροματαίων 57, στο κέντρο της Αθήνας.
http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=245113&w=400&h=300&q=80
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο οχήματα κάηκαν ολοσχερώς, ενώ ένα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Μέχρι στιγμής, άγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά.

Βράχηκε το κινητό! Τώρα?

Καλημέρα σας!
Σήμερα θα δούμε τι βήματα πρέπει να κάνουμε αν θεός φυλάξει το κινητό μας έρθει σε επαφή με νερό. Δηλαδή να πέσει πάνω του νερό , να πέσει μέσα στην τουαλέτα ( για το θεό... ) , να πέσει μέσα στο νεροχύτη ή πολύ απλά να είσαστε στο club , bar , ουζερί και να πέσει πάνω του κάποιο υγρό όχι απαραίτητα νερό μπορεί να είναι κρασί, ουίσκι , τεκίλα κτλ.
Πρώτα, πρέπει να δράσουμε γρήγορα και να απομακρύνουμε το κινητό μας απο το υγρό περιβάλλον. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα! Μόλις το απομακρύνουμε λοιπόν πρέπει να το κλείσουμε.

Κλειστά τα Τέμπη

 Ύστερα από τη χθεσινή κατολίσθηση κι ευτυχώς την  αποφυγή τραγικού δυστυχήματος, αποφασίστηκε να κλείσει ο δρόμος μέχρι να δουν τι ακριβώς συνέβη. Θα παραμείνει κλειστή, για προληπτικούς λόγους, από το απόγευμα της Παρασκευής η εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, μετά την πτώση μικρού βράχου στο οδόστρωμα σε σημείο στο οποίο δεν υπάρχει προστατευτικό πλέγμα.  Από την πτώση έσκασε το λάστιχο διερχόμενου φορτηγού. Αυτό σημαίνει μια απίστευτα μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που θα ήθελαν να διασχίσουν την εθνική οδό από βορρά προς νότο ή το αντίστροφο.

Απεργούν οι καλαθοσφαιριστές της Α1

Οριστικά και αμετάκλητα δεν θα διεξαχθεί η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των ανδρών αυτό το Σαββατοκύριακο. Η έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, επί της απόφασης του ΠΣΑΚ για απεργία επ΄ αόριστον, οπότε το μόνο σίγουρο στην παρούσα χρονική περίοδο είναι πως το πρωτάθλημα της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει.

11/10/10

Υποχρεωτικός ο ηλιακός θερμοσίφωνας για όλες τις νεες οικοδομές

Untitled-1
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα είναι υποχρεωτικός σε όλες τις νέες οικοδομές, αλλά και στις υφιστάμενες που θα κάνουν ριζική ανακαίνιση, επιπλέον θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το 60% των αναγκών των ενοίκων.
Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται στον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), που αντικαθιστά τον ισχύοντα από το 1979 κανονισμό θερμομόνωσης και στοχεύει στη μείωση της σημερινής σπατάλης καυσίμων στον κτιριακό τομέα, όπου απορροφάται το 40% της ενέργειας στη χώρα μας.
Με το νέο σύστημα οικολογικής δόμησης, η Ελλάδα χωρίζεται σε τέσσερις ζώνες και θεσπίζονται ειδικές προδιαγραφές για τη μόνωση των κτιρίων. Οι έλεγχοι επεκτείνονται στους λέβητες θέρμανσης και κυρίως στα κλιματιστικά, που συμβάλλουν στην υψηλή κατανάλωση ενέργειας στα ελληνικά σπίτια, που είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με αυτών της Δανίας!
Η επιβάρυνση στο κόστος έκδοσης της οικοδομικής άδειας υπολογίζεται σε 2-4%, αλλά η υλοποίηση των προβλεπόμενων ρυθμίσεων αναμένεται να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων έως και 20%. Η αύξηση του κόστους κατασκευής εξαρτάται από τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών, αλλά η επιθυμητή μείωση μπορεί να επιτευχθεί και με απλά μέτρα, όπως ο σωστός προσανατολισμός του κτιρίου, που πλέον θα σημειώνεται σε όλες τις νέες οικοδομικές άδειες.
Πιστοποιητικό
Με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, όλες οι νέες οικοδομές πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, που θα χορηγείται ύστερα από έλεγχο και πριν από τη σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Κόψτε το κάπνισμα χωρίς να παχύνετε

How_to_quit_smoking_today_4Με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους , πολλοί σκέφτονται σοβαρά να κόψουν το τσιγάρο, αλλά ανησυχούν εξίσου σοβαρά ότι θα παχύνουν. Το ένα, όμως, δεν είναι διόλου απαραίτητο να φέρει το άλλο…
Όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη, ένας στους 10 Έλληνες θέλει να κόψει το κάπνισμα και τέσσερις στους δέκα είναι αποφασισμένοι να το μειώσουν. Το να σκέφτεται όμως κανείς ότι μπορεί να πάρει κάποια κιλά όταν το κόψει – συχνά φτάνουν τα 4 έως 5 τους πρώτους 10 μήνες έπειτα από τη διακοπή – δεν είναι και το καλύτερο κίνητρο για να ξεκινήσει την προσπάθεια.
Γιατί όμως είναι συνηθισμένο να παχαίνει κανείς όταν σταματάει να καπνίζει; Όπως εξηγεί ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Μπερτζελέτος, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και γενικός γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, δύο είναι οι κύριοι λόγοι αυτού του φαινομένου.

10/10/10

Οι Atenistas μοιράζουν 3000 φυτά στο Σύνταγμα.. δωρεάν!

1
Νέα καταπράσινη δράση των Atenistas. Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 10 το πρωί, σε συνεργασία με το Green Design Festival, θα βρισκονται στην Πλατεία Συντάγματος και θα μοιράσουνε στους συμπολίτες μας 3.000 φυτά (από ένα στον καθένα).

Καύσιμο υδρογόνου: το μεγάλο πείραμα της Χαβάης

news-kafsimo-udrogonou
Το χαβανέζικο νησάκι Oahu είναι «πολύ μπροστά» σε ό,τι αφορά τις πράσινες μεταφορές και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Πρόσφατα μάλιστα η κρατική εταιρεία ενέργειας ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη General Motors ώστε να κατασκευάσει στο νησί ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής υδρογόνου μέχρι το 2015. Η νέα μονάδα θα τροφοδοτεί τα αυτοκίνητα υδρογόνου και φυσικά τους σταθμούς ανεφοδιασμού των οχημάτων με καύσιμα.

9/10/10

Και με υπότιτλους το “Νησί”

To Nisi_h_633_451
Τη δυνατότητα, σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής, να παρακολουθήσουν ελληνική σειρά υποτιτλισμένη μέσω υπηρεσίας Teletext θα δώσει αυτήν τη σεζόν το ΜΕΓΚΑ.
Οι υπεύθυνοι του καναλιού της Μεσογείων αποφάσισαν να παρέχουν δυνατότητα υποτίτλων για «Το νησί» από το βιβλίο της Βικτόριας Χίσλοπ σε σενάριο Μιρέλας Παπαοικονόμου.

Πρότυπο ηλιακό πάρκο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

p1000666-thumb-medium 


Πρότυπο ηλιακό πάρκο, αποτελούμενο από 15 ηλιακά φωτιστικά δρόμου, αναμένεται να δημιουργηθεί στην κεντρική πλατεία του δήμου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, μέσα στο 2011.
«Στόχος μας είναι να πετύχουμε ακόμη και 100% μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά φώτα της ΔΕΗ και αυτονομία όλες τις μέρες του χρόνου» υποστήριξε ο σύμβουλος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της εταιρίας ΕΥΡΩΣΥΝ Δίτσιος Βασίλειος.

Λογισμικό θα επιτρέπει στους ηθοποιούς να εμφανίζονται πιο αδύνατοι ή πιο χοντροί στις κινηματογραφικές ταινίες

Επιστήμονες στη Γερμανία δημιούργησαν ένα λογισμικό που θα επιτρέπει στους ηθοποιούς να εμφανίζονται πιο αδύνατοι ή πιο χοντροί στις κινηματογραφικές ταινίες.

Τεστ αγάπης από επιστήμονες προβλέπει διαζύγια

Τεστ αγάπης από επιστήμονες προβλέπει διαζύγια

Αμερικανοί επιστήμονες σχεδίασαν ένα «τεστ αγάπης», το οποίο, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια αν η σχέση δύο ανθρώπων θα έχει αίσια εξέλιξη ή αν θα καταλήξει στον χωρισμό.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόναλντ Ρόγκε, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», κατάφεραν - με τη χρήση του σχετικού «κουίζ» - να προβλέψουν με επιτυχία για περισσότερα από 50 ζευγάρια το αν θα χώριζαν μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Το τεστ χρησιμοποιεί μια ψυχολογική τεχνική, για να ανακαλύπτει τι σκέφτονται πραγματικά οι άνθρωποι για τον σύντροφό τους. Το «τρικ» έγκειται ότι το τεστ «κρίνει» ανάλογα με το πόσο εύκολα οι δύο σύντροφοι συσχετίζουν το «έτερον ήμισύ»
τους με θετικές ή αρνητικές λέξεις.

Ένοπλος σκοτώνει αδέσποτα σκυλιά στην Αλεξανδρούπολη

«Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί» και πυροβολεί… αδέσποτα σκυλιά ένας άγνωστος χωρίς ίχνος ανθρωπιάς που δρα ανενόχλητος στην Αλεξανδρούπολη! Και δεν είναι ο μόνος… Πολλοί όμοιοί του «θερίζουν» τα άτυχα ζώα σκορπώντας δηλητηριασμένα δολώματα, με αποτέλεσμα δεκάδες να έχουν βρει μαρτυρικό θάνατο τους τελευταίους μήνες!

1/10/10

Περίπου το 1/3 των εργαζομένων δουλεύουν ανασφάλιστοι

Τα ταμεία στερούνται πάνω απο 10 δισ. το χρόνο

Έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που έγιναν σε δείγμα 19.639 επιχειρήσεων (μόλις το 2,1% των επιχειρήσεων οι οποίες είναι γνωστές στο ΣΕΠΕ και στο ΙΚΑ) στο διάστημα Φεβρουαρίου-Αυγούστου έφεραν στην επιφάνεια τα  εξής στοιχεία:
Το ποσοστό των ανασφάλιστων Ελλήνων κυμαίνεται σε μέσο όρο 22,9% και το ποσοστό των ανασφάλιστων αλλοδαπών είναι υψηλότερο και φτάνει, κατά μέσο όρο το 31,6%. Ενώ τα υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με γεωγραφικά κριτήρια παρατηρούνται σε  κεντρική Μακεδονία (35%) και Αττική (26,7%). 
Η ζημιά δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που στερούνται τα ένσημα τους, αλλά και τα ταμεία που χάνουν 10 δισ το χρόνο.