9/2/11

12 εκατοµµύρια ζώα κάθε χρόνο χρησιµοποιούνται σε πειράµατα.....(ΒΙΝΤΕΟ)



Στις παρυφές της πόλης Sant Feliu de Codines, στην Καταλονία της Ισπανίας, βρίσκεται ένα από τα εκατοντάδες εκτροφεία ζώων που προορίζονται αποκλειστικά για πειράµατα.

Το εκτροφείο ανήκει στην πολυεθνική εταιρεία Harlan, την κορυφαία εταιρεία στον κόσµο που προµηθεύει µε πειραµατόζωα εργαστήρια φαρµακευτικής, βιοτεχνολογίας, χηµικών και τροφίµων.


Για να το πούµε απλά, πρόκειται για µια πολυεθνική µε έδρα τις ΗΠΑ και παρακλάδια στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερµανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Μεξικό και τις Σκανδιναβικές Χώρες, που τζιράρει δισεκατοµµύρια δολάρια εκτρέφοντας σκύλους, γάτες, πιθήκους, γουρούνια, κουνέλια και ποντίκια, µε µοναδικό σκοπό να σκοτωθούν αργά και βασανιστικά όχι στο όνοµα της επιστήµης, αλλά κυρίως στο όνοµα της χηµικής βιοµηχανίας, της βιοµηχανίας των γενετικά τροποποιηµένων προϊόντων, των καλλυντικών και των απορρυπαντικών.


Το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου το εκτροφείο πειραµατόζωων στη Sant Feliu de Codines πλησίασαν µεθοδικά ακτιβιστές της ισπανικής οργάνωσης για τα δικαιώµατα των ζώων Igualdadanimal. Φορούσαν κουκούλες και γάντια, έσπασαν τις κλειδαριές και απελευθέρωσαν 36 σκυλάκια. Και η δράση αυτή είναι µια από τις εκατοντάδες που γίνονται από δυναµικές οργανώσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου αντάρτικου που εκτυλίσσεται µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας.

Εκτροφεία θανάτου


Οι ακτιβιστές της ισπανικής οργάνωσης για τα δικαιώµατα των ζώων διοχέτευσαν µέσω του διαδικτύου βίντεο και φωτογραφίες από την εισβολή στο εκτροφείο πειραµατόζωων και περιέγραψαν την επιχείρηση απελευθέρωσης… «Μόλις µπήκαµε µέσα, καταγράψαµε την άθλια ζωή αυτών των ζώων και ξεκινήσαµε να ετοιµάζουµε τη µεταφορά τους. Όντας µονίµως κλειδωµένα στα κλουβιά τους χωρίς να µπορούν να τρέξουν, να εξερευνήσουν το περιβάλλον ή να σχετιστούν µεταξύ τους, αρκετά από αυτά είχαν πληγές - όπως φαίνεται από τις εικόνες που τραβήξαµε εκείνη τη νύχτα - αφού αναγκάζονταν να κοιµούνται µέσα στο χειµώνα ακουµπώντας απευθείας στο κρύο τσιµέντο, καλυµµένο µε τα δικά τους περιττώµατα και ούρα».


Η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία και αυτό το µαρτυρά η συµπεριφορά των 36 σκύλων. «Άλλα αναζητούσαν τόσο έντονα οποιαδήποτε επαφή και ερέθισµα ύστερα από εγκλεισµό τεσσάρων χρόνων σε αυτά τα κλουβιά, που προσπαθούσαν απεγνωσµένα να µας αγγίξουν µέσα από τα κάγκελα και ζητούσαν την προσοχή µας µε οποιονδήποτε τρόπο. Όταν µπήκαµε στο κλουβί τους, πήδηξαν µε ενθουσιασµό πάνω µας αναζητώντας τρυφερότητα.


Λίγα λεπτά αργότερα µας συνόδεψαν χαρούµενα έξω στον πρώτο ελεύθερο περίπατο της ζωής τους».


Όπως επισημαίνουν οι ακτιβιστές, οι εγκαταστάσεις της Harlan Interfauna στην Καταλονία δεν διαφέρουν καθόλου από τις εγκαταστάσεις της Green Hill στην Ιταλία ή της Marshall στις ΗΠΑ. Δεν διαφέρουν από τα εκατοντάδες εκτροφεία που υπάρχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τη βρόμικη βιομηχανία εκτροφής ζώων, που γεννιούνται καταδικασμένα «να γίνουν θύματα των τεστ τοξικότητας, βιοϊατρικής και κτηνιατρικής έρευνας ή στρατιωτικών πειραμάτων μέχρι το τέλος της ζωής τους».






Video from Adespoto.tv.