15/2/11

Η πρώτη τετρακίνητη Ferrari (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Το «λανσάρισμα» μιας νέας Ferrari είναι εκ των πραγμάτων μια σημαντική είδηση όχι μόνο για τους φανατικούς φίλους των τεσσάρων τροχών αλλά και για τους «ερασιτέχνες» του είδους. Η είδηση αποκτά ακόμη περισσότερη σημασία όταν το νέο μοντέλο, σύμφωνα με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, σηματοδοτεί μια «πραγματική επανάσταση» για την εταιρία.
Το νέο υπεραυτοκίνητο με το αλογάκι στο καπό ακούει στο όνομα Ferrari FF και προορίζεται να αντικαταστήσει την 612 Scaglietti. Είναι τετραθέσιο,δίπορτο (ευτυχώς…) αλλά και –για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας– τετρακίνητο. Σύμφωνα με τη Ferrari τα διπλά F της ονομασίας φανερώνουν τις τέσσερις θέσεις (four seats) και την τετρακίνηση (four wheel drive).

H εξωτερική εμφάνιση είναι πραγματικά ιδιαίτερη ίσως και αμφιλεγόμενη για κάποιους. Στο μπροστινό τμήμα δεσπόζουν τα δύο φωτιστικά σώματα, που θυμίζουν ολίγο από την California, ο ευμεγέθης αεραγωγός αλλά και τα φουσκώματα στο καπό.
Το πίσω τμήμα είναι κλασικό για Ferrari με τα χαρακτηριστικά στρογγυλά φανάρια και την επιθετική σχεδίαση
Ωστόσο συνολικά, το μοντέλο ακολουθεί την σχεδιαστική φόρμα shooting brake, κάτι που είναι ιδιαίτερα αναμενόμενο από το προφίλ του (θυμηθείτε τη ΒWW Z3 coupe ή μια «τραβηγμένη» Brera). Στην πράξη, οι επιβαίνοντες στην Ferrari FF των σχεδόν 5 μέτρων μήκους κάθονται αρκετά πίσω, δημιουργώντας μάλλον περίεργη εικόνα για μια Ferrari.



Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως πιθανών ενστάσεων το μοντέλο είναι εντυπωσιακό, σπορ παρά τον όγκο του και αρκετά μυώδες. Εκτός των άλλων εξοπλίζεται με ένα θηριώδη κινητήρα 6,2 λίτρων που αποδίδει 660 άλογα στις 8.000 στροφές και έχει μέγιστη ροπή 683 Nm στις 6.000 στροφές. Το βαρύ όχημα των 1.790 κιλών επιταχύνει έως τα πρώτα 100χλμ σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 335χλμ.

Το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης της Ferrari ζυγίζει 53% λιγότερο από ένα συμβατικό σύστημα και συμβάλλει στην καλύτερη κατανομή του βάρους. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο επίσης με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα κεραμικά φρένα και τις αναρτήσεις, ενώ δανείζεται τεχνολογία από την F1 στα συστήματα ελέγχου και ευστάθειας του αυτοκινήτου αλλά και στο κιβώτιο ταχυτήτων (διπλού συμπλέκτη).

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρία το μοντέλο πέρα από καταιγιστικές επιδόσεις χαρακτηρίζεται από την άριστη εργονομία στο εσωτερικό του, που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες. Ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 450 λίτρα και μπορεί να φθάσει έως τα 800.

Η νέα Ferrari FF αναμένεται να κάνει επίσημο ντεμπούτο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Εκεί αναμένεται να διευκρινιστούν διάφορα άλλα στοιχεία όπως επί παραδείγματι η συνολική εικόνα του εσωτερικού.