29/4/11

Τα βλέμματα όλου του κόσμου στραμμένα στο Λονδίνο


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το μυστήριο του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και τα βλέμματα όλου του κόσμου, από την Κένυα μέχρι την Αυστραλία και από τις ΗΠΑ μέχρι τη Νορβηγία, όλος ο κόσμος είχε στραμμένο το βλέμμα στο Λονδίνο.

Στην Κένυα, όπου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε κάνει την πρόταση γάμου στην Κέιτ τον περασμένο Οκτώβριο,...




πολλά τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν απευθείας, ακόμη και από τις 6 το πρωί, τις προετοιμασίες.

Ο γάμος μεταδίδεται επίσης από γιγαντοοθόνες σε πολλά καφενεία και εστιατόρια του Ναϊρόμπι, μεταξύ των οποίων και στο ιστορικό Stanley.

Η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ είχε δειπνήσει στο εστιατόριο αυτό τον Φεβρουάριο του 1952, κατά την περιοδεία της στην Κένυα. Τότε μάλιστα πληροφορήθηκε το θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου Στ΄και τη δική της ανάρρηση στο θρόνο.

Οι ντόπιοι πάντως φαίνεται ότι είτε αδιαφορούν πλήρως για το γάμο είτε είναι απλώς περίεργοι. "Θα ήθελα να το δω. Στο κάτω-κάτω είναι ένας βασιλικός γάμος, κάτι το μοναδικό", σχολίασε ένας νεαρός ταξιτζής.

Στην Αυστραλία, χώρα της Κοινοπολιτείας της οποίας η Ελισάβετ είναι αρχηγός του κράτους, η δημόσια τηλεόραση και δυο-τρία ιδιωτικά κανάλια μετέδιδαν την τελετή.

"Σήμερα ο κόσμος θα δει το γάμο που αποδεικνύει ότι τα παραμύθια μπορούν να γίνουν αληθινά", έγραφε η Ντέιλι Τέλεγκραφ του Σίδνεϊ.

Στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας ένας παπούς ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει τη ζωντανή μετάδοση μαζί με τις μικρές εγγονές του. "Θα ντυθούμε καλά, θα φορέσουμε πλαστικές κορώνες και τα τοιαύτα. Είναι μια σπάνια ευκαιρία, πότε θα το ξαναδούν (οι εγγονές); Μπορεί να δουν πρώτα ένα βασιλικό διαζύγιο", σχολίασε ο ηλικιωμένος.

Στο Χονγκ Κονγκ τα 300 εισιτήρια για την εορταστική αναμετάδοση στο Hong Kong Club εξαντλήθηκαν γρήγορα και πολλοί μπήκαν σε λίστα αναμονής.

Στη Στοκχόλμη, μια εγγλέζικη παμπ, η Tudor Arms -- χαρακτηρίστηκε καλύτερη παμπ του κόσμου το 2010 -- άνοιξε μισή ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο για να αναμεταδόσει απευθείας το γάμο και τις προετοιμασίες και "να συμμετάσχει στη γιορτή με το βασιλικό ζεύγος".

Τα σουηδικά κανάλια SVT1 και TV4 θα αφιερώσουν περίπου 4,5 ώρες στο γάμο ενώ οι ιστοσελίδες των εφημερίδων Aftonbladet και Expressen μετέδιδαν το γάμο μέσω του Ίντερνετ. Απευθείας μετάδοση έκαναν και δύο ενημερωτικά κανάλια στη Νορβηγία καθώς και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα στην Κροατία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ και τη Ρουμανία.

Στις ΗΠΑ, παρά τη διαφορά ώρας, τα μεγάλα ενημερωτικά κανάλια έστειλαν στο Λονδίνο δημοσιογράφους και ορισμένα ξενοδοχεία οργανώνουν "ειδικά" πρωινά. Το βράδυ το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντιγκ θα φωτιστεί μπλε, λευκό και κόκκινο "για τον εορτασμό του βασιλικού γάμου".













http://apolitistosteki.blogspot.com/2011/04/blog-post_29.html