30/4/11

Μαθητική γέφυρα φιλίας από τα Χανιά ως την Τουρκία

FA4DB390E17E545260C1A5D92092988A
Τα χέρια έδωσαν μαθητές από το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου Χανίων και το Λύκειο Τσανάκαλε της Τουρκίας, σχηματίζοντας μία μεγάλη αλυσίδα αγάπης και ειρηνικής συνύπαρξης.
Ηδη 15 μαθητές και 4 καθηγητές του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου επισκέφτηκαν την πόλη του Τσανάκαλε, που βρίσκεται στα μικρασιατικά παράλια, στο πλαίσιο του προγράμματος “Εκπαίδευση και ειρήνη“.
Οι Ελληνες και Τούρκοι μαθητές και καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία, κατά τη συνάντησή τους να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις και συναισθήματα και να σμίξουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, μιλώντας τη γλώσσα της φιλίας.

Οι κοινές εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύχθηκαν ανέδειξαν τη δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών σχέσεων αλληλεγγύης και συνεργασίας, γεγονός που ενισχύθηκε από τη φιλική διάθεση και συγκινητική φιλοξενία των οικογενειών, στα σπίτια των οποίων διέμειναν οι Χανιώτες μαθητές, αλλά και των τεσσάρων Τούρκων εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Κατά την παραμονή τους στην Τουρκία οι μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν αρχαιολογικά μνημεία που ενώνουν τις δύο χώρες.



apodimoikrites.gr