29/4/11

Πρωτομαγιά: Χωρίς πλοία, τρένα και προαστιακό

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοία, τρένα και προαστιακό, την προσεχή Κυριακή, λόγω της Πρωτομαγιάς, καθώς οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, έχει κηρύξει...


για την ημέρα αυτή τετράωρη στάση εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες, με έναρξη από τις 12.00 το μεσημέρι έως στις 4.00 το απόγευμα.

Την ίδια στιγμή η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής, αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12.00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών από τις 6.00 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι στις 6.00 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Κυριακή τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Τέλος προβλήματα θα δημιουργηθούν την Τρίτη 3 Μαιου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς οι φορείς και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση και αποκλεισμό, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη διευθέτηση του ζητήματος των παράνομων μεταναστών που έχουν κατακλύσει την περιοχή τους.
 
 
 
 
www.star.gr