31/5/11

Από την 1η Ιουνίου ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Ρεθύμνου

Σε 15 σημεία θα τοποθετηθούν πύργοι ελέγχου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Την 1η Ιουνίου θα κάνουν οι ναυαγοσώστες την εμφάνιση τους στις παραλίες του Δήμου Ρεθύμνου. Η Οικονομική Επιτροπή στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης κατακύρωσε το ναυαγοσωστικό έργο για την καλοκαιρινή περίοδο 2011, το οποίο θα έχει ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Μετά την αποσφράγιση της τεχνικής και της οικονομικής προσφοράς, ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία «Αγριμάκης Ιωάννης», χωρίς ωστόσο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλη πλευρά.

Το ναυαγοσωστικό έργο θα έχει τετράμηνη διάρκεια, είναι προϋπολογισμού 148.000 ευρώ και αφορά τις παραλίες ολόκληρου του «Καλλικρατικού» Δήμου Ρεθύμνου. Τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθεί πύργος ελέγχου είναι συνολικά δεκαπέντε, ενώ στη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται περιπολίες για την ασφάλεια των λουόμενων, από ναυαγοσώστες με τετράτροχα οχήματα.

Από τα δεκαπέντε σημεία που θα τοποθετηθούν από αύριο ναυαγοσώστες, τα επτά βρίσκονται σε παραλίες του πρώην Δήμου Ρεθύμνου, τα τέσσερα στον πρώην Δήμο Αρκαδίου και ακόμα τέσσερα στον πρώην Δήμο Λαππαίων.

Ένα από τα σημεία της σύμβασης, πάντως, που απασχόλησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, είναι το ωράριο κατά το οποίο θα εκτελείται το ναυαγοσωστικό έργο. Αποφασίστηκε να ισχύσει το ωράριο από τις 10.30 το πρωί έως τις 17.30 το απόγευμα, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό καθώς τις απογευματινές ώρες αρκετοί Ρεθεμνιώτες και τουρίστες απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις παραλίες. Η ανάγκη επέκτασης του ωραρίου παραμονής των ναυαγοσωστών στις παραλίες συζητήθηκε, αλλά κρίθηκε ανέφικτη η υλοποίηση του, τη δεδομένη χρονική και οικονομική συγκυρία.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης με το Δήμο Ρεθύμνου, ο υπεύθυνος της ναυαγοσωστικής εταιρείας κ. Γιάννης Αγριμάκης δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Από την 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις θέσεις τους. Υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό, υπάρχει ο εξοπλισμός και μόλις ξεπεραστούν κάποια ζητήματα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το ναυαγοσωστικό έργο σε ολόκληρο το διευρυμένο Δήμο Ρεθύμνου. Φέτος, τα σημεία που θα στηθούν πύργοι είναι 15, καθώς πέραν του ότι μεγάλωσε ο δήμος, προστέθηκαν κάποιες παραλίες που κρίναμε, βάσει της εμπειρίας μας από προηγούμενα έτη, ότι χρειάζεται να υπάρχει επίβλεψη από ναυαγοσώστη».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναδημοσιευση Απο Εδω