30/5/11

Ηττημένος Berlusconi

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται να χάνει τον έλεγχο του Μιλάνου και της Νεάπολης, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία. Οι δημοτικές εκλογές μάλιστα θεωρούνται ως ένα τεστ για τον Καβαλιέρε.

Οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εκλογών έκλεισαν στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) και η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται σε εξέλιξη. Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, τότε ο Μπερλουσκόνι θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια μεγάλη ήττα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του δικτύου Sky Italia, που αφορούν την πρόθεση ψήφου των Ιταλών (intention poll), οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς διατηρούν αμφότεροι προβάδισμα έναντι των υποψηφίων από το «στρατόπεδο» του Καβαλιέρε

Ο προοδευτικός Τζουλιάνο Πιζαπία φέρεται να συγκεντρώνει στο Μιλάνο ποσοστό 50-53%, ενώ η κεντροδεξιά Λετίτσια Μοράτι ποσοστό 47-50%.

Στη Νάπολη ο κεντροαριστερός πρώην δικαστής Λουίτζι Ντε Ματζίστρις του κόμματος Ιταλία των Αξιών εκτιμάται ότι μπορεί να λάβει από το 49% μέχρι το 52% των προτιμήσεων, και ο συντηρητικός Τζάνι Λετιέρι, από 47% μέχρι 51%.

Οι προβλέψεις της κρατικής τηλεόρασης RAI «δίνουν» στον Τζουλιάνο Πιζαπία στο Μιλάνο ποσοστό 52% έναντι 48% για την Λετίτσια Μοράτι. Στη Νάπολη, το ποσοστό του Λουίτζι Ντε Ματζίστρις κυμαίνεται στο 59%.

Ενδεικτικό θεωρείται ότι και η εφημερίδα της οικογένειας Μπερλουσκόνι Il Giornale εκτιμά στο δικτυακό της τόπο ότι, τελικά, στις δύο πόλεις-κλειδιά πρόκειται να επικρατήσουν οι δυο κεντροαριστεροί υποψήφιοι.









http://mediasoup.gr/node/33724