27/6/11

Φωτογραφία του Billy the Kid πουλήθηκε έναντι 2,3 εκατ. δολαρίων


Ο διασημότερος παράνομος της Άγριας Δύσης, ο Billy the Kid, είχε πληρώσει 25 σεντς για να τον φωτογραφίσουν, σε ηλικία 20 ετών, μπροστά από ένα σαλούν στο Νέο Μεξικό, στα τέλη του 1880 ή τις αρχές του...



 1881. Η μοναδική φωτογραφία του κατά κόσμον Ουίλιαμ Μπόνεϊ πουλήθηκε το Σάββατο σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ουίλιαμ Κοτς, αδελφός ενός από τους γνωστότερους χορηγούς των συντηρητικότερων αμερικανικών κομμάτων, ήταν αυτός που αγόρασε τη φωτογραφία στην ετήσια δημοπρασία αντικειμένων της «Άγριας Δύσης» που γίνεται στο Ντένβερ του Κολοράντο. Η αρχική τιμή που ζητούσαν οι πωλητές ήταν 150.000 δολάρια.

Η φωτογραφία, διαστάσεων οκτώ επί πέντε εκατοστών, είναι το μοναδικό γνωστό πορτρέτο του Billy the Kid, ο οποίος χρησιμοποιούσε επίσης τα ψευδώνυμα Χένρι Άντριμ και Χένρι Μακάρθι.

Σύμφωνα με το θρύλο, σκότωσε 21 άτομα πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες ενός σερίφη, τον Ιούλιο του 1881, σε ηλικία 21 ετών.

Υπάρχουν άλλες δύο φωτογραφίες που εικονίζουν τον Μπίλι δε Κιντ στα παιδικά του χρόνια: Στη μία είναι στο σχολείο του στο Σίλβερ Σίτι και στην άλλη βρίσκεται ανάμεσα σε έξι καουμπόιδες σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού



nooz.gr