29/7/11

Καναντέρ επιχειρούν στο Ρέθυμνο - Μεγάλη φωτιά - Εκκενώθηκαν σπίτια!

Ξέσπασε χθες βράδυ λίγο μετά τις 9 - Nέα εκκένωση σπιτιών στο Κεντροχώρι- Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και πολίτες- Για εμπρησμό μιλούν οι αρχές- Επιχειρούν καναντέρ που κατέφθασαν από Ελευσίνα
Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, από χθες βράδυ, λίγο μετά τις 9, στην περιοχή Ακούμια Ρεθύμνου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, η οποία ξέσπασε σε περισσότερα του ενός μετώπου..
Στο σημείο...

επιχειρούν 23 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 46 άνδρες, 3 πεζοπόρα οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν εκ νέου τα δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν τη νύχτα, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκκένωση στην περιοχή Πλατανέ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια του χωριού!

Και σήμερα το πρωί, είχαμε όμως σύμφωνα με την Αστυνομία, εκκένωση σπιτιών στο Κεντροχώρι καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τις περιοχές Ακούμια και Κρύα Βρύση...

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής γίνεται ευθέως λόγος για εμπρησμό! Ζητήθηκε συνδρομή από δυνάμεις της υπόλοιπης χώρας ενώ πριν από λίγη ώρα, κατέφθασαν δύο καναντέρ από την Ελευσίνα που πραγματοποιούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ρίψεις νερού.







cretalive.gr