27/8/11

Επανέρχεται από τη Δευτέρα ο δακτύλιος

Από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 έως και τις 13 Ιουλίου 2012, τίθεται ξανά σε λειτουργία το μέτρο του δακτυλίου στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να ανέρχεται στα 200 ευρώ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων, καθώς και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι μέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 07.00 έως 20.00 και την Παρασκευή από τις 07.00 έως 15.00. Ο δακτύλιος δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Το διοικητικό πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων του εσωτερικού δακτυλίου προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου - εξόδου.
Σημειώνεται ότι τα όρια του δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Μεσογείων, Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπ. Μερκούρη, Βρυάξιδος, Υμηττού, Ηλ. Ηλιού, Α. Φραντζή, Λ. Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ι. Οδός Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, Καρόλου, Μάρνη, Πατησίων και Αλεξάνδρας, ενώ στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με την Τροχαία, οι άδειες κυκλοφορίας δακτυλίου που χορηγήθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τα έτη 2008-2009, 2009-2010 και 2010-2011 παύουν να ισχύουν.