26/8/11

ΚΕΡΚΥΡΑ: Διαφήμιζε κάνναβη και πωλούσε περίεργα μείγματα

Η εργαστηριακή ανάλυση που θα γίνει στο Γενικό Χημείο του Κράτους, θα λύσει τις απορίες για την σύσταση των περίεργων σκευασμάτων που πωλούσε κυρίως σε Βρετανούς τουρίστες ένας 26χρονος Ρουμάνος ιδιοκτήτης καταστήματος στην τουριστική περιοχή του Κάβου στην Κέρκυρα.

Ο αλλοδαπός επιχειρηματίας… διαφήμιζε τα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης που διέθετε απροκάλυπτα για πώληση, έχοντας στην είσοδο του καταστήματός του μια αφίσα με ένα φύλλο ινδικής κάνναβης! Οι αστυνομικοί επενέβησαν όταν πληροφορήθηκαν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πωλούσε στους πελάτες του κάποιου είδους μείγματα με φυτικά μέρη και μια άγνωστη λευκή σκόνη.

Τόσο στο μαγαζί όσο και στο σπίτι του Ρουμάνου, βρέθηκαν 237 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης μοιρασμένα σε δεκάδες σακουλάκια και 188,5 γραμμάρια λευκής σκόνης σε αεροστεγή σακουλάκια, το καθένα βάρους ενός τετάρτου του γραμμαρίου. Ακόμη, κατασχέθηκαν 109 άδεια αεροστεγή σακουλάκια, 32 κομμένα καλαμάκια, 341 άδειες χάρτινες συσκευασίες και μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα λευκής σκόνης.

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 26χρονο Ρουμάνο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρα, εκτιμούν ότι το μίγμα που πωλούσε είναι μια χημική ουσία με επίδραση ανάλογη με της κοκαΐνης, η οποία είχε προκαλέσει πολλούς θανάτους στη Μ. Βρετανία πριν από 12 χρόνια και έχει απαγορευτεί η διάθεσή της.