24/9/11

Γ. Παπανδρέου: «Εκλογές το 2013»

Την πρόσθεσή του να εξαντλήσει την τετραετίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στους βουλευτές Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή.
Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στις 12 Σεπτεμβρίου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Χθες συναντήθηκε με βουλευτές από τα Ιόνια Νησιά και την Κρήτη.
Πρώτος στόχος της κυβέρνησης αυτή την περίοδο είναι το "κλείδωμα" της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. τόνισε Γ. Παπανδρέου, συνομιλώντας με βουλευτές. Επέστησε δε την προσοχή των βουλευτών γύρω από τα σενάρια που κυκλοφορούν και αφορούν στη χώρα μας. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "για παράδειγμα, είναι άλλο πράγμα η "ασύντακτη" χρεοκοπία και άλλο η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους, όπως κάνουμε μέσω του PSI. Είναι τελείως άλλο πράγμα".

Απευθυνόμενος στους συνομιλητές του, τόνισε ότι "η συμβολή όλων, και η δική σας, όπως και μέχρι τώρα, στην προσπάθεια αυτή, είναι καθοριστική. Εκτός από την μάχη που δίνει η κυβέρνηση, είναι αναγκαία και η ενεργοποίηση όλης της κοινωνίας, όλων των Ελλήνων, στην προώθηση και υλοποίηση κάθε επιμέρους στόχου, που θα μας οδηγήσει και στον μεγάλο στόχο".
 
 Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια θα είναι επιτυχημένη και αυτό γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση στηρίζεται σε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, "πιο ισχυρή ακόμη και από αυτές άλλων χωρών που προσπαθούν να μας βοηθήσουν και καλούνται να πάρουν αποφάσεις στα κοινοβούλιά τους". 
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε στον πρωθυπουργό ότι «δεν διαπραγματεύεται και δεν εκβιάζει με την ψήφο του και θα στηρίξει τα μέτρα στην Βουλή», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τόσο τους πολίτες όσο και τους δανειστές. 
 
"Ποδοσφαιρικά" διατύπωσε την κριτική του ο βουλευτής Ηλείας Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι «πρόεδρε είσαι επιθετικός παίκτης, παίζεις στα αντίπαλα καρέ ωστόσο η άμυνα-η κυβέρνηση δεν αποδίδει.»
 
Ο βουλευτής Αχαΐας Αθανάσιος Παπαδόπουλος είπε στον πρωθυπουργό ότι «χρειάζεται συναίνεση από τον λαό για να εφαρμοστούν τα μέτρα και πρέπει να του εξηγήσουμε γιατί κάνει θυσίες».
 
Η βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κυριακοπούλου παρατήρησε ότι «δεν αναδείξαμε την καταστροφή που έκανε η ΝΔ την τελευταία πενταετία και εμφανιζόμαστε εμείς τώρα οι "κακοί"».