25/10/11

ΤΑ ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Οι απαγωγείς της 22χρονης φοιτήτριας, κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων και δικηγόρου Νίκου Γκόντα, πίστευαν ότι είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το μεγάλο «κόλπο», με το οποίο θα κέρδιζαν ως λύτρα 4.000.000 ευρώ!
Ετοίμαζαν την απαγωγή, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, αφού είχαν μεταβεί στην Καστοριά όπου σπουδάζει η φοιτήτρια για να δουν που μένει, ενώ πριν από έναν μήνα είχαν νοικιάσει και το κρησφύγετο όπου θα την κρατούσαν όμηρο.
Έκαναν όμως δύο λάθη τα οποία αποδείχτηκαν μοιραία γι αυτούς. Το πρώτο είναι ένα τηλεφώνημα το οποίο «πρόδωσε» τα ίχνη τους και το δεύτερο ότι λανθασμένα νόμιζαν ότι ο πατέρας της κοπέλας έχει την οικονομική δυνατότητα να δώσει 4.000.000 ευρώ.
Η παγίδα με το δώρο
Οι απαγωγείς βρήκαν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της Σοφίας Γκόντα, ενώ ανακάλυψαν ότι έχει προφίλ και στο facebook. Έτσι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, την ώρα που η 22χρονη βρισκόταν με μία φίλη της σε μία καφετέρια στην Καστοριά,  της τηλεφώνησαν στο κινητό, λέγοντας της ότι έχει κερδίσει μέσω διαγωνισμού στο ίντερνετ ένα κινητό i phone και εάν μπορεί να το παραλάβει μέσω κούριερ κοντά στο σπίτι της. Ανυποψίαστη, η φοιτήτρια έπεσε στην παγίδα και πήγε στο ραντεβού με τους... απαγωγείς.
Οι τρεις δράστες την επιβίβασαν με την απειλή ενός ψεύτικου πιστολιού, σε ένα αυτοκίνητο και την οδήγησαν σε μία αγροικία που είχαν νοικιάσει σττην αγροτική περιοχή Κουφοβού, έξω από τα Ιωάννινα. Εκεί την μετέφεραν στο κρησφύγετο όπου με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, την κρατούσαν όμηρο. Όπως είπε στους αστυνομικούς μετά την απελευθέρωση της, της φέρθηκαν καλά, αφού της πήγαιναν φαγητό και νερό, χωρίς να την κρατούν δεμένη, πάντα όμως την επιτηρούσαν για να μην δραπετεύσει.
Οι διαπραγματεύσεις και τα 4.000.000 ευρώ
Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από το κινητό της κοπέλας στον πατέρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες του είπαν «εάν θέλεις να ξαναδείς την κόρη σου πρέπει να μας δώσεις 4.000.000 ευρώ, μην τολμήσεις να ειδοποιήσεις την αστυνομία, εάν κάνεις ότι σου πούμε μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά...».
Ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων πάγωσε όταν άκουσε ότι η κόρη του έχει πέσει θύμα απαγωγής και τους είπε ότι δεν έχει τόσα χρήματα. Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, στάλθηκε κλιμάκιο διαπραγματευτών από την ασφάλεια Αττικής, ενώ ακολούθησαν άλλα δέκα τηλεφωνήματα από τους απαγωγείς. Στο δεύτερο τηλεφώνημα των απαγωγέων δόθηκε η «απόδειξη» ζωής, αφού οι δράστες άφησαν την 22χρονη να μιλήσει με τον πατέρα της...
Το μοιραίο λάθος των απαγωγέων
Οι απαγωγείς τηλεφωνούσαν από διαφορετικά σημεία στον πατέρα, έκαναν όμως το λάθος να τηλεφωνήσουν και από έναν τηλεφωνικό θάλαμο. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια του «κοριού» της ΕΥΠ, εντόπισαν το σημείο και τον έναν από τους απαγωγείς. Έτσι στις 2:30 τα ξημερώματα, κλείστηκε ραντεβού μαζί τους έξω από τα Ιωάννινα για να τους δοθούν ως λύτρα 44.000 ευρώ. Τα χρήματα τα παρέλαβαν με μοτοσικλέτα οι δύο από τους απαγωγείς και μία ώρα αργότερα η όμηρος αφέθηκε ελεύθερη.
Οι αστυνομικοί μετά από επιχείρηση συνέλαβαν σε διαφορετικά σημεία έναν 43χρονο και έναν 32χρονο, Έλληνες και οι δύο υπάλληλοι σε πιτσαρία στα Ιωάννινα, έναν 37χρονο ομογενή από τη Β. Ήπειρο, καθώς και την σύζυγο του 32χρονου και την μητέρα του 43χρονου, επειδή τους βοήθησαν να κρύψουν τα χρήματα από τα λύτρα, τα οποία τα είχαν μοιράσει και τελικά βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε κουβέρτες.
Όπως διαπιστώθηκε οι απαγωγείς δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία και αυτό ήταν κάτι που δυσκόλεψε τις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Η 22χρονη, όπου το αίσιο τέλος της τραγικής της περιπέτειας αποκάλυψε πρώτο το Newsbomb.gr είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται και πάλι ασφαλής στην αγκαλιά των γονιών της ( η μητέρα της είναι συνταξιούχος αστυνομικός), αλλά και της αδελφής της. Όπως έλεγε ένας αξιωματικός της αστυνομίας είναι πολύ σημαντικό να μην μένει ανεξιχνίαστη απαγωγή για να μην υπάρχουν φαινόμενα μιμητισμού ειδικά σε εποχή οικονομικής κρίσης...






http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/81022/ta-dyo-lathh-twn-apagwgewn-ths-korhs-toy-prwhn-dhmarchoy