30/11/11

Τσίπρας: Επικίνδυνη για τον λαό η ακολουθούμενη πολιτική

Την απόλυτη αντίθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην ακολουθούμενη πολιτική, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως επικίνδυνη, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην πρώτη, μεταξύ τους, συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ότι μοναδική δημοκρατική διέξοδος είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σταθερή θέση του κόμματός του κατά του Μνημονίου, σημειώνοντας πως όταν το κύριο δίλημμα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη είναι η αλλαγή πολιτικής, η εμμονή στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι επικίνδυνη.

Ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σημείωσε ότι εξέφρασε στον κ. Παπαδήμο την πλήρη διαφωνία του με αυτή την πολιτική, τονίζοντας. ότι διαφωνεί και με το Μνημόνιο και με την λιτότητα που το συνοδεύει, καθώς, όπως είπε, δεν οδηγεί παρά στον όλεθρο τη χώρα και την Ευρώπη σε διάλυση.

Έθεσε θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης

Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι έθεσε στον πρωθυπουργό θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, και ακόμη ότι ζήτησε την άμεση κατάργηση του φόρου για τα ακίνητα.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μπει σε συζήτηση για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, που «δένει χειροπόδαρα το μέλλον του λαού», καθώς, όπως σημείωσε, η απόφαση αυτή είναι ήδη ξεπερασμένη από τις εξελίξεις.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει, με ομαλές διαδικασίες, στην διεξαγωγή εκλογών, ώστε ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

«Όταν το κύριο δίλημμα σήμερα στην Ευρώπη είναι αλλαγή πολιτικής, δηλαδή επανίδρυση της ευρωζώνης ή διάλυση, η επιμονή της χώρας μας σε μια πολιτική που διαλύει την ευρωζώνη είναι τουλάχιστον επικίνδυνη.

Εξηγήσαμε στον κ. Παπαδήμο ότι διαφωνούμε με την επιλογή του μνημονίου και της αυστηρής λιτότητας γιατί αυτή έχει αποδειχθεί πια ότι είναι αποτυχημένη και δεν οδηγεί μόνο την κοινωνία στον όλεθρο, αλλά και όλη την ευρωζώνη στη διάλυση.

Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την εμμονή σε αυτήν την πολιτική, καθώς επίσης και του θέσαμε ξανά ένα θέμα που έχει να κάνει με τη δημοκρατική νομιμοποίηση αυτών των κρίσιμων επιλογών, δηλαδή τη δημοκρατική νομιμοποίηση της συγκυβέρνησης και της βουλής. Ένα θέμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Τέλος, του ζήτησα ανεξαρτήτως τελικώς του πόσο θα διαρκέσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να διαρκέσει και να πάμε σε εκλογές, να ανακαλέσει άμεσα το αντισυνταγματικό, παράνομο και αντιλαϊκό χαράτσι της Δ.Ε.Η..

Πιστεύουμε ότι η χώρα θα πρέπει να μην συζητήσει καν την εφαρμογή αποφάσεων που θα δένουν χειροπόδαρα το μέλλον του ελληνικού λαού. Η απόφαση της 26ης Οκτώβρη έχει γίνει ήδη παρελθόν.

Συνεπώς, δεν μπορεί στη βάση μιας απόφασης που είναι παρελθόν εμείς να συζητάμε επονείδιστες δανειακές συμβάσεις για το συμφέρον της χώρας και του λαού.

Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε με ομαλές διαδικασίες σε εκλογές, προκειμένου τελικά ο ελληνικός λαός να αποφασίσει και για το μέλλον του και για τη ζωή του και για τον τόπο».













http://briefingnews.gr