20/12/11

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο νέος αρχηγός της Βόρειας Κορέας

Το τέλος μιας εποχής για τη Βόρεια Κορέα, πιθανότατα και για την Κορεατική χερσόνησο, ενδέχεται να σηματοδοτεί ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Την είδηση για το θάνατό του 69χρονου ηγέτη (ή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες 70χρονου) ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. 

Τον Κιμ Γιονγκ Ιλ διαδέχεται ο τριτότοκος γιος του, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Kιμ Γιονγκ Ουν είναι γιος της τρίτης συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, της Κο Γιογνκ Χι, η οποία πέθανε το 2004 από καρκίνο του στήθους. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέγεται ότι έχει μορφωθεί στην Ελβετία και γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ουν είναι 25 ετών και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως δεν έτοιμος να αναλάβει την εξουσία. Μάλιστα, πολιτικοί κύκλοι της Βόρειας Κορέας φέρονται να αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ιλ. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνόδευε συχνά τον πατέρα του σε ταξίδια ανά τη χώρα τον τελευταίο χρόνο. Λέγεται ότι ήταν ο αγαπημένος γιος του εκλιπόντος αρχηγού της Βόρειας Κορέας ενώ θεωρείται αμείλικτος σαν τον παππού του. 

Έγινε αιφνιδιαστικά στρατηγός 4 αστέρων και διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, πριν από λίγο καιρό, όταν σύμφωνα με φήμες, ο πατέρας του υπέστη εγκεφαλικό. «Ο Βασιλιάς του Αυγερινού», όπως τον αποκαλούσε η μητέρα του, καλείται τώρα να αναλάβει την ηγεσία της διπλωματικά απομονωμένης χώρας του. 



skai.gr