21/12/11

Βρείτε το Κάρμα σας

Έχετε την αίσθηση πως διαρκώς και μάλλον μοιραία ελκύετε συγκεκριμένα μοντέλα σχέσεων που σας ταλαιπωρούν ;


Ανακυκλώνετε συμπεριφορές και τάσεις ζωής που σας οδηγούν σε αδιέξοδα, αλλά δεν μπορείτε να απαλλαγείτε απ’ αυτές ;


Ήρθε η ώρα να μάθετε ποιο είναι το κάρμα σας και πως θα μπορέσετε να αποπληρώσετε σ’ αυτή τη ζωή ! 



Το κάρμα μας - σύμφωνα με τις ανατολικές φιλοσοφίες – είναι το χρέος με το οποίο ερχόμαστε σ’ αυτή τη ζωή.
Μια οφειλή που δημιουργήθηκε από πράξεις, λάθη, παραλείψεις και γεγονότα που βιώσαμε σε κάποια από τις προηγούμενες ζωές μας και τα οποία μας ακολουθούν στην τωρινή, πιέζοντάς μας να επανορθώσουμε.
Είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε στην παρούσα ενσάρκωσή μας, προκειμένου να φτάσουμε στην πνευματική και ψυχική μας ολοκλήρωση, έτσι ώστε να μην έχουμε λόγο επανενσάρκωσης, αφού θα έχουμε ενωθεί με τον Ανώτερο Εαυτό μας.

Βασική αρχή του κάρματος είναι η πίστη στην μετενσάρκωση, ότι δηλαδή η ψυχή μας – που είναι μία – έρχεται και ξανάρχεται στη γη, χρησιμοποιώντας ως κατοικία διαφορετικά σώματα, με σκοπό την εκπαίδευση και κατ’ επέκταση την τελειοποίησή της.
Πως πραγματοποιείται όμως αυτή η εκπαίδευση ;

Η ύπαρξή μας θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα τεράστιο υφαντό. Το αρχικό του σχέδιο δημιουργήθηκε με την πρώτη ενσάρκωσή μας στη γη και σε κάθε “κατάβασή” μας προστίθενται σ’ αυτό επιπλέον νήματα, τα οποία διασταυρώνονται με άλλα νήματα (ανθρώπους).
Στη διάρκεια δηλαδή της επίγειας ζωής μας δημιουργούμε καρμικές σχέσεις με ανθρώπους, που προορισμό έχουν να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε, λειτουργώντας ως δάσκαλοί μας αλλά και εμείς ως δικοί τους.

Αυτοί μάλιστα που μας ταλαιπωρούν συμβάλουν πολύ περισσότερο στην εξέλιξή μας, αφού όταν πάψει να μας ενοχλεί ή να μας «μπλοκάρει» η συμπεριφορά τους, θα σημαίνει πως επιτέλους αποκτήσαμε μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, άρα προχωρήσαμε!

Εννοείται βέβαια, πως όσο δεν αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις, τόσο αυτές επαναλαμβάνονται με διαφορετικούς ανθρώπους αλλά με την ίδια συμπεριφορά.
Τα Δώδεκα Ζώδια & οι Δεσμοί της Σελήνης
Η συνολική μελέτη του προσωπικού μας αστρολογικού χάρτη μπορεί να δώσει πλήρη εικόνα για το κάρμα μας. Ωστόσο οι δεσμοί της Σελήνης και μόνο παρέχουν εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με το τι πρέπει να διδαχθούμε αλλά και να αλλάξουμε προκειμένου να «εξαγνιστούμε» από τα λάθη του παρελθόντος.

Ο Βόρειος Δεσμός μας δείχνει ποια είναι τα πράγματα που ήρθαμε να κατακτήσουμε στην τωρινή ενσάρκωσή μας και πως θα τα καταφέρουμε, ενώ ο Νότιος Δεσμός φανερώνει τι άνθρωποι ήμασταν στην προηγούμενη ζωή μας, τι πρέπει να διορθώσουμε και να ξεπεράσουμε. Συμβουλευτείτε το σχετικό πίνακα, εντοπίστε σε ποιά ζώδια βρίσκονταν ο Βόρειος αλλά και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης τη στιγμή της γέννησής σας και ανακαλύψτε το κάρμα σας.

Βόρειος στον Κριό & Νότιος στο Ζυγό
Έχετε την τάση να βιώνετε την ύπαρξή σας κυρίως μέσα από τους άλλους. Δίνετε πάντα προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες και ονειρεύεστε μια ήρεμη ζωή στη διάρκεια της οποίας δεν θα χρειαστεί να έρθετε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Ωστόσο αυτή τη φορά ήρθατε στον κόσμο για να μάθετε να διεκδικείτε, να στέκεστε στα πόδια σας, να παίρνετε πρωτοβουλίες και να εκτιμάτε την προσωπική σας δύναμη.
Βόρειος στον Ταύρο & Νότιος στον Σκορπιό
Μια εντονότατη πάλη και σύγκρουση δυνάμεων προμηνύει αυτός ο ιδιαίτερα δύσκολος συνδυασμός δεσμών. Η τάση σας για αναθεωρήσεις και σφοδρές ανακατατάξεις σας οδηγεί να γκρεμίσετε σχεδόν τα πάντα προκειμένου να προχωρήσετε στο μέλλον. Ωστόσο ο Βόρειος Δεσμός στον Ταύρο φανερώνει επιθυμία για σταθερότητα και θεμελίωση της ζωής σας σε λιγότερο χαοτικές καταστάσεις. Πρέπει να μάθετε να λειτουργείτε λιγότερο ενστικτωδώς, να χαλιναγωγείτε τις αυτοκαταστροφικές σας τάσεις και κυρίως να μη φοβάστε τις υγιείς αλλαγές.
Βόρειος στους Διδύμους & Νότιος στον Τοξότη
Ζείτε σ’ ένα κόσμο περισσότερο φιλοσοφικό και λιγότερο γήινο, γεγονός που εμποδίζει την ουσιαστική επικοινωνία με τους γύρω σας. Μάθετε να ακούτε τους άλλους, να σέβεστε τη γνώμη τους και να μην επιμένετε πεισματικά στις απόψεις σας. Για να περάσετε από τη θεωρία στην πράξη και να εκπληρώσετε το κάρμα σας σ’ αυτή τη ζωή, το ιδανικότερο είναι να ασχοληθείτε με την διδασκαλία ή τη συγγραφή.
Βόρειος στον Καρκίνο & Νότιος στον Αιγόκερω
Μέχρι σήμερα, είχατε μάθει να παίρνετε αλλά όχι να δίνετε, οπότε σ’ αυτή τη ζωή πρέπει να αναπτύξετε τα φιλανθρωπικά σας αισθήματα. Μπορεί λοιπόν να διακρίνεστε για τις διοικητικές σας ικανότητες, τώρα όμως οφείλετε να τις αξιοποιήσετε για το κοινό καλό αλλά και να εγκαταλείψετε τις εγωιστικές και καιροσκοπικές σας τάσεις. Μάθετε να προσφέρετε αρχικά στην οικογένειά σας αφού έτσι κι αλλιώς  θα αναγκαστείτε να το κάνετε, περιορίζοντας τις βλέψεις σας για κοινωνική καταξίωση.
Βόρειος στο Λέοντα & Νότιος στον Υδροχόο
Τείνετε να αντιμετωπίζετε τη ζωή με παιδική αφέλεια και να περιμένετε από τους άλλους να σας προστατέψουν. Τι πρέπει να κάνετε;  Δραστηριοποιηθείτε παίρνοντας πρωτοβουλίες και αναπτύσσοντας τις δημιουργικές σας ικανότητες, ακόμη κι αν χρειαστεί να απομακρυνθείτε από αυτούς που έχετε μάθει να σας στηρίζουν. Υπερνικήστε τις ανασφάλειες και την αναβλητικότητά σας και θέστε ως στόχο την επίτευξη θετικών αλλαγών κυρίως σε ιδεολογικό και κοινωνικό επίπεδο.

Βόρειος στην Παρθένο & Νότιος στους Ιχθείς
 Βρίσκεστε σ’ ένα υπερβολικό χάος, κυρίως γιατί χαρακτηρίζεστε από υπερβολική ευαισθησία και συναισθηματισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να αντιμετωπίσετε ρεαλιστικά τη ζωή και τις ανάγκες των άλλων. Ωστόσο ο Βόρειος Δεσμός στην Παρθένο σας καλεί να μάθετε ποιοι πραγματικά χρειάζονται τη βοήθειά σας έτσι ώστε να ικανοποιείτε την ανάγκη σας για προσφορά, χωρίς όμως να σας εκμεταλλεύονται και να ταλαιπωρείστε.
Βόρειος στο Ζυγό & Νότιος στον Κριό
Δεν έχετε μάθει να συνεργάζεστε, νιώθετε απόλυτα αυτάρκεις και ικανοί, ενώ συχνά έχετε επιθετικές τάσεις. Οφείλετε λοιπόν να αναπτύξετε τα κοινωνικά σας χαρίσματα και να καλλιεργήσετε σε όλες σας τις σχέσεις πνεύμα ομαδικότητας, με πότερο σκοπό να βοηθήσετε τους άλλους να οδηγηθούν με επιτυχία στην επίτευξη των στόχων τους. Μόνο έτσι θα απολαμβάνετε διαρκή ικανοποίηση και φυσικά θα εκπληρώσετε το κάρμα σας.
Βόρειος στο Σκορπιό & Νότιος στον Ταύρο
Είστε εξαιρετικά προσκολλημένη στα υλικά αγαθά, κυρίως γιατί θεωρείτε ότι σας εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ισορροπία που τόσο έχετε ανάγκη. Ωστόσο η ζωή μέσα από διάφορες ανατροπές, θα σας δείξει πως για να μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά οφείλετε να απαλλαγείτε απ’ οτιδήποτε παλιό και περιττό. Πρέπει να απεξαρτηθείτε από τον υλισμό σας,  να μάθετε να εξελίσσεστε αλλά και να ελίσσεστε, γιατί μόνο έτσι θ’ αρχίσετε σταδιακά να αντιλαμβάνεστε την προσωπική σας εσωτερική δύναμη.
Βόρειος στον Τοξότη & Νότιος στους Διδύμους
Μπορεί το ζητούμενό σας να είναι η υπέρτατη αλήθεια και γνώση, αλλά η στάση ζωής σας είναι επιπόλαια και ασαφής. Προσπαθείτε συνεχώς να ισορροπήσετε στην κόψη του ξυραφιού και αιτία όλων αυτών είναι ο φόβος της οριστικής επιλογής, που για σας μεταφράζεται σε απώλεια άλλων διαφορετικών εμπειριών και απολαύσεων. Πάψτε να αμφιταλαντεύεστε διαρκώς και μάθετε να αφοσιώνεστε ολοκληρωτικά σε συγκεκριμένους στόχους και ανθρώπους γιατί μόνο έτσι θα οδηγηθείτε στην πληρότητα και την αληθινή σοφία.

Βόρειος στους Ιχθείς & Νότιος στον Παρθένο
Πρόκειται ίσως για το δυσκολότερο συνδυασμό που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε συνειδητό επίπεδο. Προσηλώνεστε σε αυστηρά συστήματα και σε άκαμπτες δομές, με αποτέλεσμα αφενός να ενοχοποιείτε τα «τρομερά» ελαττώματά σας για την δυστυχία σας και αφετέρου να επικρίνετε έντονα οτιδήποτε θεωρείτε ότι πως απειλεί την τάξη και την εύρυθμη λειτουργία του κόσμου σας. Ωστόσο οφείλετε να συνειδητοποιήσετε πως όλοι και όλα διαδραματίζουν κάποιο ρόλο. Αρχίστε να πιστεύετε στη ζωή, αγαπήστε τον εαυτό σας, πάψτε να κρίνετε τα πάντα  και τους πάντες και τα πάντα και η διαίσθησή σας θα απελευθερωθεί.