21/12/11

Κουραμπιέδες με άχνη


Προετοιμασία: 15-30 λεπτά, Μαγείρεμα: 15-30 λεπτά






Υλικά      για περίπου 80 κομμάτια:
300 γρ. βούτυρο
350 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 κιλό και 250 γρ. αλεύρι μαλακό
30 γρ. κονιάκ
350 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
20 γρ. μπέικιν πάουντερ





Τρόπος παρασκευής
Αυτοί οι κουραμπιέδες φτιάχνονται πάρα, μα πάρα πολύ εύκολα! Βάζουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη στο mixer μαζί με το μπέικιν, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι η ζύμη να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και το κονιάκ και μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη για πλάσιμο, σταματάμε. Κάνουμε τα κουραμπιεδάκια σε μέγεθος αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά - αφού τους πατήσουμε με το δαχτυλάκι μας ελαφρά για να μη φουσκώσουν πάρα πολύ.
Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Καλή όρεξη!