21/12/11

Το Υπ. Οικονομικών έστελνε τις πιστώσεις του Ηρακλείου στο Ν.Ηράκλειο

Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν! Τέλη της αυτοδιοίκησης που έπρεπε να πηγαίνουν στην Κρήτη στο δήμο Ηρακλείου από το υπουργείο Οικονομικών τα έστελναν στο Νέο Ηράκλειο Αττικής!

Το «λάθος» σε τρία τέλη ανακάλυψε τυχαία ο ίδιος ο δήμαρχος. όπως διαβάζουμε στο «cretalive», το περίεργο αυτό λάθος έγινε στις φετινές κατανομές-συνήθως ανά εξάμηνο γίνονται-και ανακαλύφθηκε όταν ο δήμαρχος κ.Κουράκης διαπίστωσε ότι το Ηράκλειο ήταν περιέργως ριγμένο σε σχέση με άλλους μεγάλους δήμους, τη Λάρισα, την Πάτρα, τον Πειραιά κ.α.

Οι διαφορές ήταν τεράστιες δεδομένων των ποσών-για το Ηράκλειο συνολικά το ποσό ήταν 120.000 ευρώ περίπου για τα τρία τέλη- και ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του πονοκεφάλιασαν για να βρουν πώς το Ηράκλειο πχ για ένα τέλος έπαιρνε...18.000 ευρώ κι ένας άλλος δήμος.... 60.000 ευρώ και πλέον.

Τελικά σκέφτηκαν την περίπτωση του άλλου Ηρακλείου, που είναι στην Αττική και διαπίστωσαν ότι παίρνει τα χρήματα που αναλογούσαν ακριβώς στο Ηράκλειο της Κρήτης! Ο δήμαρχος κ. Κουράκης επιβεβαιωσε το «λάθος» από το υπουργείο επισημαίνοντας ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα όλες τις υπηρεσίες να ψάξουν μήπως κάτι ανάλογο συμβαίνει κι αλλού ενώ είπε ότι θα επικοινωνήσει σήμερα με το υπουργείο Οικονομικών και θα αποστείλει επιστολή για να αποκατασταθεί το λάθος και να σταλούν τα χρήματα στο δήμο Ηρακλείου.