20/1/12

Φοιτητές από την Αυστραλία μελετούν την αρχαία Ελλάδα

Στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, φοιτητές από την Αυστραλία πραγματοποιούν επίσκεψη προκειμένου να γνωρίσουν και να μελετήσουν από κοντά την πολιτιστική κληρονομιάς της ελληνικής αρχαιότητας.

Σε συνεργασία με το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας οι φοιτητές θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ελλάδας.

Στις 9 Ιανουαρίου, 36 φοιτητές της Σχολής Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας (από την Καμπέρα) μαζί με τους καθηγητές τους επισκέφτηκαν την πρεσβεία της Αυστραλίας. Παρόντες ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, του προέδρου του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Αθηνών και των ξένων Αρχαιολογικών Σχολών.

Επίσης μια ακόμα ομάδα από 25 φοιτητές από τη Σχολή Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ, μέσα στον Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα έρθει στην Ελλάδα για παρόμοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Οι μορφωτικές αυτές επισκέψεις βοηθούν ώστε οι φοιτητές να κατανοήσουν τη σημαντική προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα, αλλά παράλληλα ενισχύουν και τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Σκοπός τέλος των εκπροσώπων των πανεπιστημίων της Αυστραλίας είναι να επιτύχουν συνεργασίες στο μέλλον με τους Έλληνες ομολόγους τους τόσο στον πολιτιστικό όσο και τον εκπαιδευτικό τομέα.


alliotiko.gr