17/1/12

Σε δίκη ο νεαρός Έλληνας που «χάκαρε» την Interpol;

Ο νεαρός Αλέξανδρος έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την παγκόσμια κοινή γνώμη, καθώς σε ηλικία 15 ετών φέρεται να είχε πραγματοποιήσει ηλεκτρονική επίθεση στην επίσημη ιστοσελίδα της Interpol αλλά και σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εισαγγελέας πρότεινε προς το συμβούλιο Πλημμελειοδικών την παραπομπή του 19χρονου σε δίκη.

Ο νεαρός χάκερ , που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο nsplitter, είχε εντοπιστεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από σήματα των γαλλικών και αμερικανικών υπηρεσιών για επιθέσεις στο διαδίκτυο.

Σε έρευνα στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο Αττικής τον Ιούνιο του 2011, βρέθηκαν 130 πιστωτικές κάρτες, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, δύο αεροβόλα πιστόλια και μια νάιλον συσκευασία με οκτώ κομμένα φυσίγγια, από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο νεαρός βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με κατηγορίες για παραβίαση στοιχείων υπολογιστή, κατοχή εκρηκτικής βόμβας, οπλοκατοχή και πλαστογραφία μέσω διαδικτύου.

Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε ηλεκτρονικές κυβερνοεπιθέσεις, ενώ για τις εντυπωσιακές επιδόσεις του στο Διαδίκτυο τονίζει ότι ''δεν είναι ιδιοφυΐα''.







topeiraxtiri.blogspot.com