22/1/12

Ψηφιακό περικάρπιο από τη Nike

Η Nike ανακοίνωσε την κυκλοφορία του NIKE+ FuelBand, ενός καινοτομικού περικάρπιου που παρακολουθεί και μετρά την καθημερινή κίνηση του σώματος ώστε να παρέχει κίνητρα και έμπνευση στους ανθρώπους για να γίνουν πιο δραστήριοι. Οι δραστηριότητες μπορούν πλέον να μετριούνται με μια νέα μονάδα μέτρησης που ονομάζεται NikeFuel: όσο πιο δραστήριοι είστε, τόσο περισσότερο NikeFuel κερδίζετε.

Το NIKE+ FuelBand είναι σχεδιασμένο για να φοριέται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και χρησιμοποιεί την μέτρηση της επιτάχυνσης για να παρέχει πληροφορίες για διάφορες δραστηριότητες μέσω της κίνησης του καρπού σε μια οθόνη τύπου LED dot matrix. Υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες μετρήσεις: Χρόνος, Θερμίδες, Βήματα και NikeFuel. Σε αντίθεση με τη μέτρηση των θερμίδων, η οποία διαφέρει ανάλογα με το φύλο και τον σωματότυπο, το NikeFuel είναι μια μονάδα μέτρησης, η οποία εξασφαλίζει την απονομή ισοδύναμων πόντων για την ίδια δραστηριότητα ανεξάρτητα από τη σωματική διάπλαση.

Οι χρήστες καθορίζουν καθημερινά ένα στόχο για το πόσο δραστήριοι θέλουν να είναι και ποια τιμή NikeFuel θέλουν να επιτύχουν. Το NIKE+ FuelBand εμφανίζει μια σειρά 20 φωτεινών ενδείξεων τύπου LED με χρώμα που ξεκινά από το κόκκινο και φτάνει έως το πράσινο καθώς ο χρήστης πλησιάζει στην επίτευξη του στόχου του. Το FuelBand συγχρονίζεται με την ιστοσελίδα του Nike+ μέσω μιας ενσωματωμένης θύρας USB ή ασύρματα (με σύνδεση Bluetooth) με μια δωρεάν εφαρμογή για το iPhone, ώστε να καταγράφεται καθημερινά η δραστηριότητα και να μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί την πρόοδό του. Το περιβάλλον της εφαρμογής παρέχει επίσης ενθαρρυντικά σχόλια και κίνητρα καθώς επιτυγχάνονται οι στόχοι.

Το Nike+ Fuelband είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία στις ΗΠΑ από το Nikestore.com, με προτεινόμενη λιανική τιμή 149 δολάρια.