14/2/12

Ρουμπίν Καζάν - Ολυμπιακός 0-1

Με σκόρερ τον Φουστέρ και ήρωα τον Ρόι Κάρολ που απέκρουσε πέναλτι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής (0-1) από την παγωμένη Ρωσία και είναι με το ένα πόδι στους "16".



Ανασκόπηση αγώνα


Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς απέναντι στην ΑΕΚ, παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η πρώτη ήταν αναγκαστική αφού ο Χολέμπας  πήρε τη θέση του τιμωρημένου Αβραάμ Παπαδόπουλου (και ο Μαρκάνο πήγε στο κέντρο της άμυνας από τα αριστερά), ενώ οι άλλες δύο λόγω τακτικής. Ο πιο γρήγορος και αμυντικογενής Μακούν πήρε τη θέση του Ιμπαγάσα, ενώ ο Φουστέρ αντικατέστησε στην ενδεκάδα τον Καζίμ-Ρίτσαρντς. Λίγο πιο... συντηρητικό σχήμα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Παρά το κρύο και τις πρωτόγνωρες συνθήκες, οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν πιο δυνατά και καλύτερα στην αναμέτρηση. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν όρεξη να παίξουν και να τρέξουν, πιθανότατα για να ζεσταθούν κιόλας. Έτσι, από τα πρώτα λεπτά, τους βλέπαμε να έχουν πάρει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και να ψάχνουν κενούς χώρους για να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 12' έπειτα από κάθετη του Μιραλάς για Τζιμπούρ, όπου ανάγκασε τον πορτιέρο της Ρουμπίν να βγει εκτός εστίας, ενώ τρία λεπτά αργότερα (15') ο Μανιάτης βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης και στο 17' είχε μια εξαιρετική ευκαιρία να σκοράρει, όταν οι Μακούν και Μιραλάς συνεργάστηκαν άψογα, όμως η πάσα του Βέλγου δεν έφτασε στον ελεύθερο Τζιμπούρ.

Και ενώ όλα ήταν ευχάριστα για τον Ολυμπιακό αφού έδειχνε πως είχε βρει ρυθμό, ήρθε ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού να προκαλέσει πονοκέφαλο. Ο Μέλμπεργκ χτύπησε με τον Μέγιερι, έμεινε στο έδαφος και στη συνέχεια αποχώρησε εκτός αγώνα, αφού πρώτα είχε παίξει για λίγα λεπτά (11) με διάσειση! Ο Σουηδός δεν θυμόταν ποιος είναι και που βρίσκεται και γι' αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.



Την θέση του έμπειρου αμυντικού πήρε ο Τάσος Παπάζογλου, που εκτός από κάποια φιλικά δεν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και το δίδυμο με τον Μαρκάνο δεν ήταν και πολύ συνηθισμένο. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πατούν στην αντίπαλη περιοχή και δύο φορές έφτασαν κοντά στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό. Στο 40' ο Νάβας πρόλαβε τον Τζιμπούρ που ήταν σε θέση βολής, ενώ στο 46' και πάλι ο Αλγερινός βρέθηκε έτοιμος να σκοράρει, αλλά αιφνιδιάστηκε από τη πάσα και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Μπερντίεβ αποφάσισε να αλλάξει το τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του και πέρασε στη θέση του Ντιαντιούν τον Ανσάλντι, έτσι ώστε να παίζει περισσότερο από τα πλάγια παρά με βαθιές μπαλιές. Η Ρουμπίν Καζάν πάντως ήταν σαφώς καλύτερη στο δεύτερο μέρος και είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Δεν άργησε μάλιστα να δημιουργήσει ευκαιρία, αφού στο 48' ο Βαλντές έκανε το σουτ, αλλά ο Μέγιερι έδιωξε εντυπωσιακά.

Το δυνατό πρώτο 15λεπτο των Ρώσων πέρασε ανώδυνα για τους Πειραιώτες και στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε κάπως. Οι "ερυθρόλευκοι" αφού κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους, έκαναν τη δεύτερη αντεπίθεση τους στο 70'. Η κεφαλιά του Τοροσίδη μπορεί να κατέληξε στο δοκάρι, αλλά στην επόμενη φάση, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Φουστέρ με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ στο 70' και σκόρπισε ενθουσιασμό στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο.



Και ενώ οι πανηγυρισμοί δεν είχαν σταματήσει, ο Ολυμπιακός πήγε να την πατήσει και η χαρά να μετατραπεί σε προβληματισμό. Δύο λεπτά μετά το γκολ του Φουστέρ, ο Καραντενίζ βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση και ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μέγιερι. Ο διαιτητής σωστά απέβαλε τον Ούγγρο και οι Πειραιώτες ήταν μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Κι όμως, ο Ρόι Καρολ στην πρώτη επαφή του με την μπάλα ως "ερυθρόλευκος" κατάφερε να γίνει ήρωας αφού απέκρουσε το πέναλτι του Νάτχο και κράτησε το 0-1. Οι Πειραιώτες βγήκαν από μια πολύ δύσκολη κατάσταση και τελικά κατάφεραν να διατηρήσουν το πάνω χέρι μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, αφού παρά τις αλλαγές του Μπερντίεβ, η εικόνα της Ρουμπίν δεν βελτιώθηκε και ο Ολυμπιακός κράτησε τη νίκη δίχως να δυσκολευτεί.







πηγη:sport24