29/2/12

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 29/2/2012

Ελευθεροτυπία επαναλαμβανόμενες 48ωρες


Ελευθεροτυπία επαναλαμβανόμενες 48ωρες, Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά την τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας « enet . gr » από τις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, 1 η Μαρτίου 2012.




Δικηγόροι Αθηνών αποχή


Δικηγόροι Αθηνών αποχή, Κατά τη σημερινή (14.02.2012) επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπερψηφίστηκε η πρόταση περί παράτασης της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας, από τα καθήκοντά τους, μέχρι και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012.


Διπλωματούχοι Μηχανικοί


Διπλωματούχοι Μηχανικοί, Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας προγραμματίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ , σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των μηχανικών και συγκροτώντας κοινό μέτωπο με τους δικηγορικούς συλλόγους και τον ιατρικό σύλλογο. Οι πρωτοβουλίες του ΤΕΕ είναι οι εξής: ... Αποχή από τις εργασίες και απεργίες - στάσεις εργασίας των υπαλλήλων μηχανικών, στο αντίστοιχο διάστημα, όπως εξειδικεύονται από τις συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς των μηχανικών. Διοργάνωση Πανεπιστημονικής Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας - Συναυλίας μουσικής με το Μίκη Θεοδωράκη και το Μανώλη Μητσιά, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Σύνταγμα. Επίσης, το ΤΕΕ, για τα κατεστραμμένα καταστήματα και κτίρια μικρομεσαίων επαγγελματιών, για το ιστορικό κτίριο του κινηματογράφου "ΑΤΤΙΚΟΝ", καθώς και για το κτίριο του "ΑΣΤΥ", αναλαμβάνει πρωτοβουλία, ώστε μέλη του να εκπονήσουν δωρεάν τις μελέτες και τις επιβλέψεις, που απαιτούνται και θα διαθέσει τα αντίστοιχα έσοδα, που προκύπτουν από τις αντίστοιχες εργασίες, στους πληγέντες επαγγελματίες.




Εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας 48ωρη


Εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας 48ωρη,Συγκέντρωση στα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού που έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο. Για 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας τελούν υπό κατάργηση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου μνημονίου.




Ραδιοφωνικός Σταθμός MAD RADIO 48ωρη



Ραδιοφωνικός Σταθμός MAD RADIO 48ωρη,
Την ίδια ώρα, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από Τρίτη μέχρι Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «MAD». Η ΕΤΕΡ καλεί τη Διοίκηση του MAD RADIO να σταματήσει την παραβίαση της ΣΣΕ και να προχωρήσει στην αποπληρωμή των χρωστούμενων δεδουλευμένων των τεχνικών.





ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας 12:00 έως 15:00


ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας 12:00 έως 15:00,Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 29/2 και ώρα 12.00-15.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων. Στις 13:30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στις 18.00 στο Σύνταγμα από τους ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ ΔΣΑ και ΙΣΑ.


ΓΣΕΕ στάση εργασίας 12:00 έως 15:00


ΓΣΕΕ στάση εργασίας 12:00 έως 15:00,Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 29/2 και ώρα 12.00-15.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων. Στις 13:30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στις 18.00 στο Σύνταγμα από τους ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ ΔΣΑ και ΙΣΑ.




Κατάληψη Δημαρχείων από ΠΟΕ-ΟΤΑ


Κατάληψη Δημαρχείων από ΠΟΕ-ΟΤΑ,Την κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη (από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι) η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου. «Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των εκβιαστών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικας συνεχίζεται», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ.




Αμαξοστοιχίες με σταθμούς εκκίνησης Αθηνών–Θεσσαλονίκης–Αλεξανδρούπολης 10λεπτες στάσεις εργασίας σε κάθε δρομολόγιο


ΟΣΕ μόνο για τις Αρτηριακές & Υπεραστικές Αμαξοστοιχίες με σταθμούς εκκίνησης Αθηνών–Θεσσαλονίκης–Αλεξανδρούπολης 10λεπτες στάσεις εργασίας σε κάθε δρομολόγιο από τις 05:00 έως τις 19:00,Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των συνδικάτων με: Δεκάλεπτες (10΄) στάσεις εργασίας κατά την έναρξη όλων των δρομολογίων από τις 05.00’ – 19.00’ των αρτηριακών – υπεραστικών αμαξοστοιχιών στους αρχικούς σταθμούς Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης. Κάθε δρομολόγιο των συγκεκριμένων αμαξοστοιχιών θα καθυστερεί την εκκίνησή του κατά 10 λεπτά λόγω των στάσεων εργασίας. Η απόφαση αυτή πήρε υπ΄όψιν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και σεβόμενη την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί το τρένο






Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία στο Σύνταγμα




Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία στο Σύνταγμα, ...Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί αποφάσισαν από κοινού, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και συναυλίας την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα, επιδίωξη συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων και συμβολικές καταλήψεις των αρμόδιων υπουργείων από τις διοικήσεις των τριών φορέων.






Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ 18:00 στο Σύνταγμα





Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ 18:00 στο Σύνταγμα,
Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 29/2 και ώρα 12.00-15.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων. Στις 13:30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στις 18.00 στο Σύνταγμα από τους ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ ΔΣΑ και ΙΣΑ.







OTOE 12:00 έως το τέλος ωραρίου


OTOE 12:00 έως το τέλος ωραρίου,Την προκήρυξη τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας αύριο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου εργασίας, ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ στο πλαίσιο συμμετοχής της στις δράσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αντίστασης και Δράσης ενάντια στις πολιτικές που πλήττουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.