21/2/12

Bενζινοπώλες απέκλεισαν το Υπουργείο Οικονομικών

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών προχωράει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άδικα και εξοντωτικά πρόστιμα του συστήματος «Ήφαιστος». 

Την ίδια ώρα στις άλλες πόλεις της χώρας οι κατά τόπους ενώσεις βενζινοπωλών θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς με βυτιοφόρα των περιφερειακών ή αντιπεριφερειακών καταστημάτων ή των Νομαρχιών και Εφοριών. 


Η ΟΒΕ αναφέρει ότι ο κλάδος των βενζινοπωλών πνίγεται από άδικα και εξοντωτικά πρόστιμα για λαθρεμπόριο που ποτέ δεν έγινε. 
«Η αιτιολογία της λαθρεμπορίας για την επιβολή προστίμων έχει πλήρως καταρρεύσει και το πρόβλημα είναι καθαρά λειτουργικό πρόβλημα του συστήματος "Ηφαιστος" και του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων», τονίζει η Ομοσπονδία. 


«Τόσο τα πραγματικά στοιχεία του "Ηφαιστου" και των υπηρεσιών όσο και η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που έγινε στις 26 Ιανουαρίου, ότι "δεν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας", αφήνει εκτός νομιμότητας κάθε επιβολή προστίμου για λαθρεμπορία» επισημαίνουν οι βενζινοπώλες. 


Αίτημα του κλάδου είναι να γίνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος η καθυστέρηση της οποίας «οδηγεί τους βενζινοπώλες σε απόγνωση λόγω της επιβολής δυσθεώρητων και εξοντωτικών προστίμων με μια άδικη, ανύπαρκτη και παράνομη κατηγορία». 







πηγη:tro-ma-ktiko