28/3/12

Κάψτε το περιττό λίπος με τσάι

Το ρόφημα που «ξεκλειδώνει» το μεταβολισμό


Η ενεργοποίηση του μεταβολισμού, είναι το «κλειδί» για την καύση του περιττού λίπους και την απώλεια θερμίδων. Ακολουθεί η συνταγή για την παρασκευή ενός ροφήματος που μπορεί να «ξεκλειδώσει» το μεταβολισμό και να βοηθήσει τον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες. Επιπλέον, μπορεί να δώσει ενέργεια στο σώμα.


-Προμηθευτείτε ένα μείγμα από ίσα μέρη δεντρολίβανο, καρπό κόλα, φλοιό φασολιού και πράσινου τσαγιού.


-Ρίξτε 1 κουταλιά σούπας σε 1 λίτρο νερό που βράζει. Αφήστε το να βράσει για μισό λεπτό και σβήσε τη φωτιά. Έπειτα από 15 λεπτά σουρώστε το.


Καλό είναι η κατανάλωση του ροφήματος να γίνεται 2 φορές την ημέρα, όχι όμως πριν τον ύπνο.


Η λιποδιαλυτική του δράση οφείλεται στο δεντρολίβανο. Είναι ένα τονωτικό του ήπατος και συμβάλλει στην παραγωγή περισσότερης χολής, η οποία είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των διαφόρων ενοχλήσεων της πέψης, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και επιτρέπει την καύση του λίπους με μεγαλύτερη ευκολία.


Ο φλοιός του φασολιού, επίσης, είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες που απορροφούν τις λιπαρές ουσίες και τις μεταφέρουν στο έντερο, εμποδίζοντας την αφομοίωσή τους.


Ο καρπός κόλα περιέχει ουσίες που πυροδοτούν το μεταβολισμό. Τέλος, το πράσινο τσάι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει την αίσθηση πείνας και έχει διουρητική δράση.














Πηγή: shape