25/3/12

Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η στρατιωτική παρέλαση

Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου, την στρατιωτική ηγεσία, και κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ έντονη, με τους πολίτες να αδυνατούν να πλησιάσουν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Μάλιστα κάποια στιγμή προκλήθηκαν μικροεπεισόδια στην πλατεία Συντάγματος όταν διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν πολίτες , οι οποίοι ήθελαν να πλησιάσουν για να παρακολουθήσουν τη παρέλαση.

Το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δήλωσε μετά την παρέλαση:

«Γιορτάζουμε σήμερα τη κορυφαία στιγμή της ιστορίας του ελληνισμού. Με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό", δήλωσε ο Κ. Παπούλιας.

Σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη...Είναι στιγμή να θυμηθούμε εκείνους τους φιλέλληνες που κατέβηκαν να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό.

Έτσι όπως τότε πετύχαμε το ακατόρθωτο, έτσι και σήμερα θα πετύχουμε. Για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια αυτού του λαού.

Στο τέλος θα είμαστε νικητές»

Προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνου από τον Κάρολο Παπούλια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Κλειστό όλο το κέντρο

Η λεωφόρος Αμαλίας είναι αποκλεισμένη από το ύψος του Ζαππείου μέχρι την οδό Βασιλέως Γεωργίου, ενώ η παρουσία αστυνομικών είναι πολύ έντονη σε όλο το μήκος των οδών Αμαλίας και Πανεπιστημίου.









πηγη:newscode