21/4/12

Νεκροί οι 127 επιβάτες του Boeing 727 που συνετρίβη στο Πακιστάν

Προσπάθειες να αναγνωρίσουν τις σορούς των 127 θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε την Παρασκευή κοντά στο Ισλαμαμπάντ καταβάλλουν Πακιστανοί γιατροί και σωστικά συνεργεία.
Το Boeing 727 της εταιρείας Bhoja Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση από το Καράτσι στο Ισλαμαμπάντ συνετρίβη περίπου 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο λίγο πριν προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα.

Ο Μέχμοντ Τζαμάλ, εκτελεστικός διευθυντής του πακιστανικού Ινστιτούτου Ιατρικών Σπουδών, δήλωσε ότι έχουν λάβει ανθρώπινα μέλη από τον τόπο του δυστυχήματος σε 140 σάκους νεκρών.


«Καμία σορός δεν βρέθηκε ολόκληρη, αλλά έχουμε ολοκληρώσει τις νεκροψίες σε 120 σάκους και 70 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, από τους οποίους οι 54 έχουν δοθεί στις οικογένειές τους», πρόσθεσε ο Τζαμάλ.


Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα για να συλλέξουν τις σορούς.
«Η εργασία των σωστικών συνεργείων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τα περισσότερα μέλη έχουν συλλεχθεί από τον τόπο του δυστυχήματος», δήλωσε ο Μουμπάρικ Σας, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν βρεθεί τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Ρέχμαν Μάλικ, δήλωσε ότι είναι πιθανό ένας κεραυνός να χτύπησε το αεροσκάφος στη διάρκεια καταιγίδας.


«Ο καιρός ήταν κακός, έριχνε χαλάζι και είχε κεραυνούς. Ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου το οποίο συνετρίβη στο έδαφος. Το αεροσκάφος εξερράγη και μετατράπηκε σε μια μπάλα φωτιάς», ανέφερε ο λοχαγός Ασαντ Μαχμούντ, εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού.