12/4/12

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 13/04/2012

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα βρέξει αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και έως το βράδυ και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012. Οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 20 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 9 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 20 βαθμούς αλλά στα βόρεια παράλια της Κρήτης η μέγιστη θα αγγίξει τοπικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.


Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι αλλά από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.


Αυξημένες νεφώσεις με βροχές από τις βραδινές ώρες, περιμένουμε τη Μεγάλη Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.


Αυξημένες νεφώσεις με βροχές από τις απογευματινές ώρες, περιμένουμε τη Μεγάλη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι σχεδόν μέτριοι.






meteo.gr