22/4/12

Μεγάλη η πτώση τιμών στα ακίνητα στην Αττική - Αγγίζει το 40%! - Χιλιάδες απούλητα και ξενοίκιαστα!

Η πτώση στις τιμές των κατοικιών στην Αττική προσεγγίζει σε πολλές περιπτώσεις το 40%, με τα νεόδμητα ακίνητα να αποδεικνύονται πιο «ανθεκτικά».

Οι μεγαλύτερες πτώσεις τιμών στην Αττική παρατηρούνται στα ακίνητα ηλικίας άνω των 20 ετών, όπου η τιμή του τετραγωνικού φτάνει κατά περίπτωση, ακόμη και κάτω από τα 1.000 ευρώ. Τα νεόδμητα ακίνητα, όπως είναι φυσικό, «κρατούν» ψηλότερα τις αξίες τους.

Έτσι, οι τιμές των ακινήτων που δεν ξεπερνούν ηλικιακά τα  πέντε χρόνια, τοποθετούνται περίπου στα 1.400 με 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Η γενικότερη κατάσταση φαίνεται να έχει αλλάξει τις προτεραιότητες των υποψηφίων αγοραστών. Έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μεγάλων κτηματομεσιτικών γραφείων, η πλειοψηφία των υποψηφίων αγοραστών κατοικίας έχει στραφεί στην αναζήτηση παλαιών διαμερισμάτων στα Δυτικά Προάστια.

Σε αυτές τις περιοχές πλέον, μπορεί κανείς να βρει αρκετά χαμηλές τιμές, τόσο στις νεόδμητες, όσο και στις παλαιές κατοικίες. Επίσης, οι υποδομές των περιοχών αυτών ενισχύθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς η άφιξη του Μετρό δημιούργησε νέες προοπτικές. Βάσει εκτιμήσεων για τις πωλήσεις του τελευταίου διαστήματος, μόλις 1 στους 5 υποψήφιους αγοραστές αναζητά νεόδμητη κατοικία.

Η συντριπτική πλειοψηφία έχει στραφεί στις μεταχειρισμένες κατοικίες και ειδικά στα διαμερίσματα, σε περιοχές των Δυτικών Προαστίων (κατοικίες αξίας που δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ, με εμβαδόν περίπου στα 80 τετραγωνικά μέτρα).

http://www.fotospiti.gr/